ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Κούρδοι (YPG) προειδοποιούν τη Τουρκία: «Θα διώξουμε τους Τούρκους και ισλαμιστές εποίκους από τη βορειοδυτική Συρία»

Κούρδοι (YPG) προειδοποιούν τη Τουρκία: «Θα διώξουμε τους Τούρκους και ισλαμιστές εποίκους από τη βορειοδυτική Συρία» Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα τη …

Κούρδοι (YPG) προειδοποιούν τη Τουρκία: «Θα διώξουμε τους Τούρκους και ισλαμιστές εποίκους από τη βορειοδυτική Συρία»

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα τη διώξουν από τη βορειοδυτική Συρία, στέλνουν οι σόσιαλ πατριωτικές κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε το Σάββατο ο Νουρί Μαχμούντ, εκπρόσωπος των YPG, οι κουρδικές δυνάμεις όχι μόνο θα απελευθερώσουν και τον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν αλλά και θα στραφούν ενάντια στους ισλαμιστές εποίκους που εγκαθιστά στην περιοχή το καθεστώς της Άγκυρας.

«Ο αγώνας μας στην Εφρίν είναι να διώξουμε αυτούς τους ξένους», δήλωσε ο Νουρί Μαχμούντ μιλώντας στο Kurdistan 24.

Πρόσθεσε ότι αυτοί οι ξένοι, δηλαδή ισλαμιστές από άλλα μέρη της Συρίας που μεταφέρθηκαν στην Εφρίν, «θα είναι στόχος μας».Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συρία, το καθεστώς της Άγκυρας έχει εποικίσει την Εφρίν με χιλιάδες οικογένειες ισλαμιστών που εκκένωσαν άλλες περιοχές της Συρίας μετά από εκεχειρίες με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός στρατός κατοχής στην Εφρίν και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του αλλάζουν τις ονομασίες σε δρόμους και πλατείες στην Εφρίν.

Μάλιστα έδωσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Εφρίν το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες αυτές οι ενέργειες φανερώνουν ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν να μείνουν για πάντα στη βορειοδυτική Συρία, δημιουργώντας ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο τους, όπως έκαναν και στη βόρεια Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι και η κυβέρνηση της Δαμασκού διαμήνυσε την απαίτησή της να αποχωρήσει η Τουρκία από όλα τα εδάφη που κατέχει ή ελέγχει στη βορειοδυτική Συρία.

Ήδη ο συριακός στρατός επικεντρώνεται στην απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ, που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και άλλες ισλαμιστικές
pentapostagma.gr