ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

“Ασκήσεις ετοιμότητας”! Ο Στόλος στο Αιγαίο με 3 διαδοχικές ασκήσεις και αμέσως μετά Παρμενίωνας!

Διαδώστε το

“Ασκήσεις ετοιμότητας”! Ο Στόλος στο Αιγαίο με 3 διαδοχικές ασκήσεις και αμέσως μετά Παρμενίωνας!

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Καμμένου-Ακάρ ,μπορεί να ΄χουν δημιουργήσει ένα κλίμα “χαλάρωσης” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που όμως δεν προκαλεί κανένα εφησυχασμό στην Αθήνα. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία από τις ανακοινώσεις που Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες προαναγγέλουν “γεωτρήσεις στη Μεσόγειο” τις επόμενες εβδομάδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr , ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με αφορμή τις ασκήσεις, ο ελληνικός Στόλος θα βρίσκεται ανεπτυγμένος στο Αιγαίο .Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Η σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σ΄ ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

Στην ΠΑ η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο την διατηρεί έτσι κι αλλιώς πάντα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας με δεδομένη την εσωτερική της κατάσταση δεν μπορεί να προβλεφθεί και γι΄ αυτό η Αθήνα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου είναι μια ένδειξη ότι το προσεχές διάστημα η ένταση στην περιοχή μπορεί να κλιμακωθεί.

militaire.gr


Διαδώστε το

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ