ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ραγδαία αναβάθμιση της ΜΥΑ ενόψει πιθανής ανακήρυξης ΑΟΖ και αμερικανικών εξορύξεων

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Ραγδαία αναβάθμιση της ΜΥΑ ενόψει πιθανής ανακήρυξης ΑΟΖ και αμερικανικών εξορύξεων

Η ανακοίνωση της ραγδαίας αναβάθμισης του τμήματος ειδικών δυνάμεων του λιμενικού με λίαν σύγχρονο υλικό σύμφωνα με ανακοίνωση, αποτελεί προοίμιο εξελίξεων στην «καυτή» περιοχή του ελληνικού Αρχιπελάγους και της Α.Μεσογείου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ/ΛΣ), κάνοντας δεκτή την πρόταση των 110 σελίδων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε καταρτίσει η Μονάδα για το σύνολο των απαραίτητων ατομικών, ομαδικών υλικών, χερσαίων και πλωτών μέσων.Η  απόφαση η οποία όπως λένε οι πληροφορίες, θα καταστήσει την Μ.Υ.Α ως μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες παγκοσμίως, καθώς η Αντιτρομοκρατική Μονάδα του Λ.Σ. θα προμηθευτεί τα καλύτερα υλικά που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά και τα οποία θα προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες, αποτελεί πρόταση και συμμαχικών χωρών λόγω των σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα.

Είναι γνωστή η στενή συνεργασία εδώ και χρόνια μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών, ενώ η πρόσφατη αναβάθμιση της ΜΥΑ σε υλικό και εξοπλισμό  αποβλέπει   σε τρία κύρια σχέδια, από τα οποία απουσιάζει πλήρως η τουρκική παρουσία  .

Αυτό της ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο  μετά την  ανακήρυξη διαγωνισμού κοιτασμάτων πριν μήνες νοτίως της Κρήτης, μαζί με την έναρξη παραδόσεων υγροποιημένου αερίου LNG από αμερικανικές εταιρείες με βάση το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
pentapostagma.gr/

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ