ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Αποφάσεις για την κατάργηση της αλλαγής ώρας

Διαδώστε το

Αποφάσεις για την κατάργηση της αλλαγής ώρας


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι αποφάσεις για την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές το χρόνο.

Σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, έπειτα και από τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευση που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα, με τη συμμετοχή αριθμού ρεκόρ εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.

Η δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κομισιόν, κατέληξε στην απόφαση να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Δεν θα αλλάζουμε δηλαδή μέσα στο χρόνο από δύο φορές τα ρολόγια μας. Θα υπάρχει μία συγκεκριμένη δηλαδή ώρα και δεν θα αλλάζει ποτέ.Ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ένας από τους εκπροσώπους της Επιτροπής, διευκρίνισε στη συνέχεια πως η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ή η χειμερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως κάθε χώρα μέλος της ΕΕ θα αποφασίσει μόνη της ποια ώρα θα επιλέξει.

Η Ελλάδα για παράδειγμα μπορεί να μείνει στη θερινή ώρα που έχουμε τώρα, ενώ κάποια άλλη χώρα μπορεί να επιλέξει να μπει τον Οκτώβριο σε χειμερινή ώρα και να παραμείνει σε αυτή.

Η Κομισιόν βέβαια πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλέξουν τελικά όλες οι χώρες την ίδια ώρα.

Πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης -η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία- ζήτησαν να εγκαταλειφθεί το σύστημα αυτό.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα λοιπόν το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα καταργηθεί η αλλαγή της ώρας, αλλά κάθε χώρα μπορεί να επιλέξει ποια ώρα προτιμά. Τη θερινή ή τη χειμερινή.
tribune.gr/Διαδώστε το

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ