ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αυτές είναι οι νέες φρεγάτες που ετοιμάζεται να ρίξει στο Αιγαίο

Διαδώστε το

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αυτές είναι οι νέες φρεγάτες που ετοιμάζεται να ρίξει στο Αιγαίο

Το πρώτο πλοίο της κλάσης αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στις νέες φρεγάτες που κατασκευάζει η Τουρκία. Πρόκειται για πλοία εγχώριας κατασκευής και σχεδίασης και η κλάση τους αρχικά ήταν γνωστή ως «Istif» ενώ πλέον η κλάση έχει αποκτήσει το όνομα «Istanbul». Πρόκειται επί της ουσίας για σχεδιαστική εξέλιξη των κορβετών στελθ της κλάσης «Ada».

Η κατασκευή του πρώτου πλοίου που θα έχει το όνομα «TCG İstanbul» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021. Τα υπόλοιπα 3 που μέχρι στιγμής είναι στο πρόγραμμα να κατασκευαστούν θα λέγονται «İZMİR», «İZMİT» και «İÇEL».

Το πλήρες εκτόπισμά τους θα φτάνει τους 3.000 τόνους και θα είναι πλοία μήκους 113 μέτρων. Θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που θα ξεπερνά τους 29 κόμβους και θα έχουν τα εξής όπλα.Ένα πυροβόλο των 76 mm, ένα αντιαεροπορικό Mk 15 Phalanx συν δύο πενηντάρια πολυβόλα.

Θα έχει 16 πυραύλους κατά πλοίων και έναν πολλαπλό εκτοξευτή 64 αντιαεροπορικών πυραύλων  RIM-162 ESSM SAM. Επιπρόσθετα θα διαθέτουν δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών και ένα ελικόπτερο για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.


news.gr


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ