ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα θα μετασταθμεύσουν στον Βόλο – Μπαράζ ασκήσεων στο «Βουνό των Θεών»

Διαδώστε το Δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα θα μετασταθμεύσουν στον Βόλο – Μπαράζ ασκήσεων στο «Βουνό των Θεών»

Σε μια τεράστια αμερικανική βάση έχει μετατραπεί η Ελλάδα, μιας και αποτελεί κομβικό έδαφος για τρεις ηπείρους. Επ’ ευκαιρία τώρα της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ 40 αμερικανικά ελικόπτερα θα μετασταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο τους επόμενους μήνες.

Λόγω της άσκησης με την επωνυμία «Combat Aviation Brigade», Οκτώβριο και Νοέμβριο θα μετασταθμεύσουν στο Ελληνικό έδαφος πάνω από σαράντα Αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματά τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ίσως και περισσότερο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταφορικά Black Hawk, θα πετάξουν από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή διοίκηση του Αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα για τις ανάγκες της άσκησης.Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, που θα φιλοξενήσει γι’ αυτούς τους μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς. Υπάρχουν σκηνές που στήνονται από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα φιλοξενήσουν το προσωπικού τους.

Οι συνεκπαιδεύσεις μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων στον τομέα της αεροπορίας στρατού με βολές αντιαρματικών πυραύλων στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο σύμφωνα με το σενάριο, αποτελούν πολύ μεγάλη πρόκληση και εμπειρία και για τις δύο χώρες.

Ειδικά ο Όλυμπος στον οποίο δύο φορές Ισραηλινά επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με αντίστοιχα ελληνικά, έχει αποδειχθεί το κατάλληλο έδαφος για ασκήσεις.

Από ότι όλα δείχνουν η Ελλάδα έχει καταστεί ιδιαίτερα ελκυστικός χώρος, τόσο για τους Αμερικανούς, όσο και για τους ισραηλινούς.
pentapostagma.gr/

Διαδώστε το

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ