ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Αντίστροφη μέτρηση για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ - Έρχονται "τσουχτερά" πρόστιμα

Αντίστροφη μέτρηση για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ καθώς έχουν λίγες ημέρες ακόμα να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστ…Αντίστροφη μέτρηση για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ καθώς έχουν λίγες ημέρες ακόμα να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Μόλις τέσσερις ημέρες απομένουν και συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου για την εκπνοή της προθεσμίας για τα ΚΤΕΟ.

Όσοι δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ή τη μηχανή τους από έλεγχο, θα πρέπει να σπεύσουν καθώς από 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4530/30-3-2018 ο οποίος και επιβάλει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους αμέλησαν αυτή την υποχρέωσή τους.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν ακόμα ανοικτή αυτή την εκκρεμότητα. Ο εντοπισμός των παραβατών είναι πολύ εύκολος πλέον καθώς όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά είναι συνδεδεμένα online με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και έτσι μπορούν οι Αρχές να γνωρίζουν ποιο όχημα πέρασε από ΚΤΕΟ και ποιο όχι.

Εφόσον δεν έχει περάσει κάποιο όχημα, το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση. Κάτι που σημαίνει ότι η οφειλή θα εμφανιστεί στο Taxisnet.

Πηγή: enikonomia.gr