ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρέμβουν στρατιωτικά για να ανατρέψουν τον Μαδούρο

Διαδώστε το

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών τόνισε ότι μια στρατιωτική παρέμβαση που θα έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νίκολας Μαδούρο δε θα πρέπει να αποκλειστεί.

Δεν αποκλείεται η στρατιωτική παρέμβαση αμερικανικών κρατών στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο.Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, o Αλμάγκρο δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά στρατιωτική παρέμβαση που θα έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νίκολας Μαδούρο, πιστεύω ότι δε θα πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο».

Ο επικεφαλής του ΟΑΚ έκανε την παραπάνω δήλωση από την Κουκούτα της Κολομβίας όπου βρίσκεται για να συντονίσει τις εισροές προσφύγων από τη Βενεζουέλα.
Ο Αλμάγκρο τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Κουκούτα, απεικονίζει τα «ψεύδη της δικτατορίας της Βενεζουέλας».

Στις αρχές Ιουλίου, τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει με τους συμβούλους του το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα, ως απάντηση στην συνεχιζόμενη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έχει καλέσει τους στρατιωτικούς της χώρας του να είναι έτοιμοι να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση.Συμπληρωματικά, την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι αμερικανικές και βενεζουελάνικες πηγές, ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει συζητήσει με αντιφρονούντες αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας σχέδια για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, εν μέσω της παγκόσμιας πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που της έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στους επενδυτές να αγοράσουν χρέος της Βενεζουέλας.

Τον Ιούλιο, ο ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα Βλαντίμιρ Ζαέμσκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν το επίπεδο των απειλών και να πραγματοποιήσουν μια ευρεία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

sputniknews.gr


Διαδώστε το

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ