ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Απειλές και εκβιασμοί Τσαβούσογλου: Ετοιμο να μπει το γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Διαδώστε το

Απειλές και εκβιασμοί Τσαβούσογλου: Ετοιμο να μπει το γεωτρύπανο στη Μεσόγειο

Το φθινόπωρο μπορεί να ξεκινήσει η γεώτρηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι πρέπει να ξεκινήσουν μόνο αν θα είναι μια διαπραγμάτευση που θα έχει αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι κανένας δεν έχει χρόνο να χάνει μόνο και μόνο για να γίνεται συζήτηση.

Σε συνέντευξη τύπου με τον ψευτο”υπουργό” του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες για έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι η Τουρκία έχει ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο και το ψευδοκράτος υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα.

Εμείς λάβαμε και λαμβάνουμε πάντοτε κάθε απαραίτητο μέτρο για την υποστήριξη και των δύο έπειτα από αίτημα της παράνομης “τδβκ”, ανέφερε ο Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι σε αυτή την περιοχή η Τουρκία παλαιότερα είχε εμποδίσει την έναρξη κάποιων γεωτρήσεων. “Τώρα πήραμε κι εμείς πλατφόρμα και μπορούμε να αρχίσουμε γεωτρήσεις.

Αυτή την προετοιμασία την κάνει το Υπουργείο Ενέργειάς μας. Ιδιαίτερα ο Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών μας Μπεράτ Μπέη κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την πάρει αυτή την πλατφόρμα και έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες.Το φνινόπωρο μπορούμε να ξεκινήσουμε μια τέτοια γεώτρηση”, ανέφερε. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό το θέμα το συζήτησαν και με εταιρείες που μπορούν να κάνουν γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο και με την ΕΕ καθώς και με την εγγυήτρια χώρα Ελλάδα και πως αύριο (σήμερα) θα συναντηθεί στη Σμύρνη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Όπως είπε με τον κ. Κοτζιά, πότε – πότε συζητούν ανεπίσημα κάποια θέματα προσθέτοντας πως και στην αυριανή (σημερινή) συνάντηση θα τα συζητήσουν. Ο Τσαβούσογλου είπε πως η ε/κ πλευρά και δεν προσέγγισε για λύση και συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητές της αγνοώντας τα δικαιώματα των Τ/Κ. “Αυτό δεν τους ωφελεί. Αν συνεχίσουν έτσι κι εμείς θα πάρουμε όλα τα μέτρα, και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε. Θα ξεκινήσουμε και γεωτρήσεις. Κι εμείς ασφαλώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα οικονομικά συμφέροντα του Τ/κ λαού αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο έχει και η Τουρκική Δημοκρατία δικαιώματα. Θα αναζητήσουμε οπωσδήποτε αυτά τα δικαιώματά μας και θα κάνουμε αυτό που πρέπει”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Οζερσάι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι σε μια περίοδο που διορίστηκε η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ και που ξεκίνησαν να συζητούνται ανεπίσημα κάποια ζητήματα μεταξύ των εγγυητριών δυνάμεων ξεκίνησαν να αξιολογούν το Κυπριακό.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι σε μια περίοδο που συζητείται ξανά η διαδικασία για το Κυπριακό τα μηνύματά μας είναι πολύ καθαρά. Εμείς πάντα υπερασπιζόμαστε μια μόνιμη, δίκαιη και στη βάση της πολιτικής ισότητας λύση. Εμείς κάναμε αυτό που μας αναλογούσε τόσο ως παράνομη “τδβκ” όσο και ως Τουρκία στην Γενεύη και στο Κραν Μοντάνα. Αλλά η ε/κ πλευρά, η οποία δεν θέλει λύση επέδειξε την ίδια στάση σε αυτές τις συναντήσεις. Επέδειξε μια στάση που δείχνει πως δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία που έχει στα χέρια της.
crashonline.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ