ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Επιστροφή αναδρομικών:Αφού υπάρχουν τα χρήματα γιατί δεν δίνονται εφάπαξ; Γιατί να δοθούν τα ποσά σε δόσεις;

Διαδώστε το

Επιστροφή αναδρομικών:Αφού υπάρχουν τα χρήματα γιατί δεν δίνονται εφάπαξ; Γιατί να δοθούν τα ποσά σε δόσεις;

Γράφει: Ο Hλίας Νατσιούλας Λγος ε.α Απόφοιτος Οικονομικό ΣΣΑΣ

O  κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε «Μέχρι το τέλος του έτους, καταβάλλουμε σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ».

Και ο κ. ΥΕΘΑ σε συνέντευξη αμέσως μετά υποσχέθηκε «Όλο το ποσό υπάρχει δεσμευμένο στο Υπ. Οικονομικών τώρα, δηλ. θα μπορούσε να δοθεί και εφάπαξ. Το πιο πιθανόν όμως είναι να δοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και πάντως το διπλάσιο ποσό απ ότι δόθηκε το πρώτο 50%,….να δοθεί πολύ γρηγορότερα.» Εκτιμάται δηλαδή σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Η εύλογη ερώτηση του καθενός είναι « Αφού υπάρχουν τα χρήματα γιατί δεν δίνονται εφάπαξ; Γιατί να δοθούν τα ποσά σε δόσεις;

Ο κ. ΥΕΘΑ σε δηλώσεις του παρελθόντος έχει πει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση εάν έρθει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία για το Σκοπιανό και το δημοψήφισμα είναι στα τέλη Σεπ 2018. Δεν φάνηκε από την τηλεοπτική κάλυψη να χειροκροτάει στη ΔΕΘ στην ανακοίνωση του κ. ΠρωθυπουργούΓιατί παίζονται καθυστερήσεις και δεν επιστρέφουν τα «κλεμμένα 2012-2018» χτες;

« να δώσουμε πίσω τα κλεμμένα στους στρατιωτικούς…»

 Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει συμμέτοχη; Τα ποσά που θα πρέπει να επιστραφούν είναι διπλάσια απ ότι το 2015 γιατί αφορούν και το διάστημα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 2015 και 2016. Πέραν αυτού το Φτωχολόγιο που ισχύει από 1-1-2017 με διασφάλιση των αποδοχών και προσωπική διαφορά δεν είναι δημιούργημα τους;

Θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα το μισθολόγιο που ισχύει από 1-1-2017 έως και σήμερα και να συνεχιστεί το παλιό με την αποκατάσταση του επιπλέον 50%, όπως όριζε δηλαδή το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

Στις προηγούμενες εκλογές για παράδειγμα μας έλεγαν μην πληρώνετε ΕΝΦΙΑ, θα τον καταργήσουμε. Φυσικά και δεν καταργήθηκε και έρχονται σήμερα και ξαναυπόσχονται για το 2019 και 2020 μείωση Ενφια 50%, μείωση ΦΠΑ κατά 2 μονάδες  από το 2021 κλπ.

Παρατάθηκε η θητεία της κυβέρνησης και δεν το καταλάβαμε;

Υπόσχονται παροχές σε κυβέρνηση επόμενης τετραετίας;

Για την ιστορία τα ποσά που όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ και είναι να επιστραφούν κατ’ ελάχιστον (για ε.ε.) αντιστοιχούν σε :

Λχια ΕΠΟΠ: 1.400 ευρώ.
Επχια ΕΠΟΠ: 1.600
Αρχιλοχίας: 1700
Υπλγο: : 1.650
Λοχαγό: 2.500
Ταγματάρχη: 3.000
Ανχη: 4.500
Ταξίαρχο: 8.500
Υπτγο : 10.000
Για εμάς τους αποστράτους όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ τα ποσά θα κυμαίνονται από 850-6.800.

Υγ: Τα νυχτερινά πότε δόθηκαν στους Στρατιωτικούς και τα οποία δεν παίρνουν οι Αστυνομικοί;Διαδώστε το

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ