ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Στήνει την κρεμάλα του ο Ερντογάν: «Δολάριο τέλος, θα πραγματοποιώ εμπορικές συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα!»

Στήνει την κρεμάλα του ο Ερντογάν: «Δολάριο τέλος, θα πραγματοποιώ εμπορικές συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα!» Aποφασισμένος να περάσει στην αντίπερα ό…

Στήνει την κρεμάλα του ο Ερντογάν: «Δολάριο τέλος, θα πραγματοποιώ εμπορικές συναλλαγές σε εθνικό νόμισμα!»

Aποφασισμένος να περάσει στην αντίπερα όχθη είναι ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Με τις σημερινές του δηλώσεις στην ουσία λέει αντίο στη Δύση.

Η Τουρκία σκοπεύει να πάψει να χρησιμοποιεί το δολάριο στις εμπορικές συναλλαγές της με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συμπεριφέρονται σαν «άγριος λύκος».

«Η Αμερική συμπεριφέρεται σαν άγριος λύκος. Μην την πιστεύετε», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσινγκτον.

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές».Ωστόσο ο Ερντογάν ξεχνάει τους διεθνείς κανόνες εμπορίου. Το δολάριο, θέλουν δε θέλουν άπαντες, αποτελεί τη βασική μονάδα μέτρησης όλων των προϊόντων. Ακόμα και αν δυο χώρες δεν κάνουν τις οικονομικές τους συναλλαγές σε δολάριο, το κόστος των προϊόντων θα είναι μεταφρασμένο σε δολάριο, δηλαδή με την αντίστοιχη ισοτιμία.

Με δεδομένο ότι η Τουρκική λίρα συνέχεια καταρρέει θα είναι ακόμα πιο επώδυνο για την τουρκική οικονομία να γίνονται οι συναλλαγές στο εθνικό τους νόμισμα.

Έτσι ο Ερντογάν όχι μόνο περνάει τη θηλιά στο λαιμό του αλλά τη σφίγγει και πιο πολύ.
crashonline.gr/