ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπαράζ πυροβολικού του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ - Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκίνησε η επίθεση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπαράζ πυροβολικού του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ - Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκίνησε η επίθεση Ξεκίνησε σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η μεγάλη επ…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μπαράζ πυροβολικού του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ - Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκίνησε η επίθεση

Ξεκίνησε σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η μεγάλη επιχείρηση του συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλιμπ η όποια έχει φέρει για ακόμη μια φορά ΗΠΑ και Ρωσία αντιμέτωπες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συριακός Στρατός βομβαρδίζει με πυραύλους εδάφους-εδάφους και συστήματα ΠΕΠ θέσεις ανταρτών σε διάφορα σημεία.Πάντως όπως σημειώνεται είναι άγνωστο εάν το μπαράζ αυτό του πυροβολικού συνιστά την αρχή της γενικής επίθεσης για την Ιντλίμπ.

Τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν παρόλα αυτά πως η επίθεση στην Ιντλιμπ ξεκίνησε


Την ίδια ώρα τουρκικά (άρματα μάχης Μ60Τ εκσυγχρονισμένα με το σύστημα αυτοπροστασίας Firat και τεθωρακισμένα) συρρέουν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρεται η μεγάλη επίθεση του συριακού Στρατού είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Σεπτεμβρίου αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί βομβαρδισμός με βλήματα cruise αο τα ρωσικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν άσκηση και απο αεροσκ;aφη Su-34.

Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε  ότι οι τελευταίες αμερικανικές απειλές περί αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, εάν δεν σταματήσει η επίθεση στην Ιντλίμπ δε θα έχουν αποτέλεσμα.

«Οτιδήποτε αναφέρει η αμερικανική πλευρά δεν πρόκειται να επηρεάσει την αποφασιστικότητα του συριακού λαού και Στρατού από το να καθαρίσει την Ιντλιμπ από τους τρομοκράτες» είπε πιο συγκεκριμένα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.
pronews.gr/