ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ιστολόγιο, με θέματα Άμυνας, Ασφάλειας, Ελληνικής και Διεθνής Επικαιρότητας.

Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους.

Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας.

E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι προτιμούν αντί για θητεία, να πληρώσουν…

Διαδώστε το

Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι προτιμούν αντί για θητεία, να πληρώσουν…

Ιδιαίτερη επιτυχία έχει το πρόγραμμα που ξεκίνησε η Τουρκική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση μειωμένης στρατιωτικής θητείας με πληρωμή αντιτίμου για την μη ολοκλήρωση του υπόλοιπου χρονικού διαστήματος όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκικής κυβέρνησης να βρει χρήματα για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Ιούλιο η πραγματοποίηση θητείας μόλις 21 ημερών, αντί για 5,5 μήνες για απόφοιτους Πανεπιστημίου και 12 μηνών για τους υπολοίπους, με παράλληλη πληρωμή ενός ποσού 2.290 δολαρίων για την μη ολοκλήρωση του υπολοίπου της θητείας.Σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο άμυνας συνολικά 450.000 Τούρκοι νεολαίοι έχουν κάνει αίτηση για να αποφύγουν την στράτευση πληρώνοντας το ποσό που ορίζει ο νόμος.

Το εντυπωσιακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι 450.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν την περίοδο 3 Αυγούστου με 31 Αυγούστου 2018 ενώ η προθεσμία λήγει στις 3 Νοεμβρίου που σημαίνει ότι ο αριθμός των αιτούνται θα αυξηθεί περεταίρω.

ΠΗΓΗ: defence-point.grΔιαδώστε το

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ