ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

F-16 Βlock 30: Εμείς τα πουλάμε η Τουρκία τα αναβαθμίζει…

F-16 Βlock 30: Εμείς τα πουλάμε η Τουρκία τα αναβαθμίζει… Την ώρα που η ΠΑ αναζητά -μάταια- αγοραστές για τα F-16 Βlock 30 η τουρκική Αεροπορία αναβ…

F-16 Βlock 30: Εμείς τα πουλάμε η Τουρκία τα αναβαθμίζει…

Την ώρα που η ΠΑ αναζητά -μάταια- αγοραστές για τα F-16 Βlock 30 η τουρκική Αεροπορία αναβαθμίζει τα δικά της και μάλιστα  με κοινό πρόγραμμα μεταξύ της ΤΑΙ και της Aselsan.

Δοκιμές  ξεκίνησε το πρωτότυπο αεροσκάφος F-16 block 30 της τούρκικης Αεροπορίας το οποίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα στο επίπεδο ÖZGÜR. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Aselsan τουρκικής τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά τα τουκρικά F-16C Block 30 που πρόκειται να αναβαθμιστούν αποκτούν τρεις έγχρωμες οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (στο πρότυπο των Viper με μια μεγάλη κεντρική) και νέο υπολογιστή αποστολής της Aselsan, μέσω του οποίου θα γίνει δυνατή η μεταφορά νέων όπλων.

Θεωρητικά υπάρχει και η προαίρεση για την εγκατάσταση τουρκικής σχεδίασης ραντάρ AESA, όταν αυτό είναι έτοιμο.Η προετοιμασία πρωτοτύπου με όλα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος «ÖZGÜR» ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2018 και πέταξε για πρώτη φορά στις 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές η δημιουργία συλλογών θα ξεκινήσει νωρίς το 2019 ενώ θα συνεχίζονται οι δοκιμές.