ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Fremm: Ελάχιστο το όφελος από τις φρεγάτες για Γαλλία και Ιταλία

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

Fremm: Ελάχιστο το όφελος από τις φρεγάτες για Γαλλία και Ιταλία

Η συνεργασία με την Ιταλία στην ανάπτυξη και την παραγωγή των φρεγατών FREMM δεν έχει αποφέρει παρά ελάχιστα κέρδη για τη Γαλλία, υποστηρίζει η La Tribune.

Για παράδειγμα, η Γαλλία έχει αποταμιεύσει από το πρόγραμμα ανάπτυξης του πλοίου μόλις €30 εκατ., ένα ποσό που ανέρχεται στο 1 με 1,5% της συνολικής δαπάνης για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της FREMM. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Naval Group Patrick Boissier τον Μάρτιο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου άμυνας, η αγορά των οκτώ FREMM κοστίζει €6,4 δις ή €800 εκατ. ανά πλοίο. Η αρχική πρόβλεψη ήταν €482 εκατ. ανά μονάδα.Εκτός από τη μικρή αποταμίευση στον χώρο της ανάπτυξης, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν αποτύχει να παρουσιάσουν ένα αληθινά κοινό σχέδιο, με κάθε πλευρά να διαφοροποιεί αισθητά τα δικά της πλοία. 

Οι γαλλικές και ιταλικές FREMM εμφανίζονται κοινές μόνο κατά 15%, με τον υπόλοιπο εξοπλισμό να είναι εντελώς διαφορετικός. Επιπλέον, δεν έχουν καθοριστεί περιοχές αποκλειστικής εμπορικής προώθησης του πλοίου, με τις δύο χώρες να συμμετέχουν ανταγωνιστικά στους διεθνείς διαγωνισμούς!

Πηγή: Πτήση και Διάστημα

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ