ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Παρμενίων 2018: Ο Στρατηγός Καμπάς Δκτής Του Δ ΣΣ Πήρε Τα Όπλα

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:


Χθές Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ωρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία ΤΑΜΣ "ΣΤΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ-2018" στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών "ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ" (εγγύς χ. Λαβάρων).

Η άσκηση είναι εθνική διακλαδική και συμμετέχουν Μονάδες της Μεραρχίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Η διεξαγωγή της τελικής φάσης της άσκησης στηρίζεται σε υποθετικό σενάριο με το οποίο Μ/Κ ΤΑΞ διεξάγει στη τοποθεσία της, αμυντικό αγώνα με στοιχεία ενεργητικής άμυνας με σκοπό να εφελκύσει τον εχθρό σε προσχεδιασμένο χώρο εμπλοκής του. Έχοντας δημιουργηθεί το τακτικό πλεονέκτημα με τον εφελκυσμό τον εχθρικών δυνάμεων σε Χώρο Καταστροφής, η Μεραρχία με την εφεδρεία της, μια ΤΘΤ, αναλαμβάνει να δώσει το αποφασιστικό πλήγμα στον εισχωρήσαντα εχθρό.


Κατα την διεξαγωγή των φάσεων της ΤΑΜΣ υλοποιούνται τα παρακάτω επεισόδια:

Εξάλειψη Α/ΠΓ.
Ενέργεια Μ/Κ Δρίας για άρση αντίστασης, λόγω ισχυρών εχθρικών Α-Τα πυρών.
Ανάπτυξη γέφυρας από Γ/Φ άρμα για την διέλευση άρματος.
Εκκαθάριση δρομολογίου από άρμα διάσπασης Ν/Π.
Διέλευση και εκτέλεση πυρών από Α/Φ της πολεμικής αεροπορίας και ΕΕ/Π του Στρατού Ξηράς.
Μαζικά πυρά από όπλα καμπύλης τροχιάς και Α-Τα όπλα.


ΠΗΓΗ: stratiotikos.gr/
. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ