ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Ο “Πορθητής” που έγινε… “Πορθητούλης”: Έξω από τον κόλπο είναι ζόρικα!

Στο τουρκικό Οικόπεδο Alanya1 στον κόλπο της Αττάλειας βγάζει το γεωτρύπανο Fatih η Άγκυρα για γεωτρήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο 2019.Στο τουρκικό Οικόπεδο Alanya1 στον κόλπο της Αττάλειας βγάζει το γεωτρύπανο Fatih η Άγκυρα για γεωτρήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο 2019.


Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσαν το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές το Fatih και τα τρία συνοδευτικά σκάφη SIEM LOUISA, SIEM SASHA και SIEM SOPHIE θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή μέχρι τις 27 Απριλίου.

Η Τουρκία φαίνεται ότι επιλέγει τελικά σε πρώτη τουλάχιστον φάση και καθώς υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα για έξοδο του Fatih για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη, να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτό φυσικά κάθε άλλο παρά προκαλεί επανάπαυση, καθώς και η αλλαγή προγραμματισμού μπορεί να γίνει πριν εξαντληθεί το διάστημα των ερευνών που προβλέπει η NAVTEX, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία κινείται για την απόκτηση η ενοικίαση και άλλου πλωτού γεωτρύπανου.

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις κινήσεις της EXXON MOBIL και το πότε θα φθάσει στο Οικόπεδο 10 των γεωτρύπανο που θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές γεωτρήσεις για λογαριασμό του Αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού.

HELLAS JOURNAL
makeleio.gr