ΣΤΕΙΛΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο www.enoplos.gr, είμαστε ένα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ που έχουμε ως βασική επιδίωξη να σας ενημερώνουμε καθημερινά με έγκυρες ειδήσεις που αφορούν την Εθνική Άμυνα, την Ασφάλεια, την Ελληνική και Διεθνή Επικαιρότητα. Τα άρθρα που αναρτώνται στον παρόντα χώρο φέρουν την αποκλειστική (νομική - αστική - ποινική) ευθύνη των συντακτών τους και της πηγής τους. Το περιεχόμενο αυτών δεν εκφράζει και δεν δεσμεύει επ΄ ουδενί το ιστολόγιο μας. E-mail επικοινωνίας: enoplos.com@gmail.com

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα “τουρκικά” F-35 και γιατί κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν να τα δώσουν στην Άγκυρα;

. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:


Το Κογκρέσο ζητά από τη διοίκηση Τραμπ να “παγώσει” τις παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία και ο Λευκός Οίκος δεν το αποκλείει. Από την άλλη το Πεντάγωνο φαίνεται να κάνει δεύτερες
σκέψεις και φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία θα ήθελε να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο. 

Τα λεφτά της τουρκικής συμμετοχής στο F-35 είναι πολλά και η Lockheed Martin, όπως ξέρουμε πολύ καλά και στην Ελλάδα δεν αφήνει να χαθεί ούτε …δολάριο! Ο λογαριασμός που μας έβγαλε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 είναι η τελευταία επιβεβαίωση αυτής της άποψης.

Σ΄ αυτό το “παιχνίδι” με τις παραδόσεις των F-35 στην Τουρκία εντάσσονται και οι απόψεις που θέλουν το πρόγραμμα του F-35 να καταστρέφεται σε περίπτωση που οι παραδόσεις των αεροσκαφών σταματήσουν. 


Το Bloomberg επανέλαβε σε ρεπορτάζ του πως αν η Τουρκία αποκλειστεί από το πρόγραμμα του F-35, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην υποστήριξη των αεροσκαφών, αφού 10 τουρκικές εταιρείες παράγουν μέρη του αεροσκάφους. 

Η Τουρκία είναι από τις χώρες που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα από την αρχή και γι΄ αυτό έχουν αναλάβει συγκεκριμένο έργο. Είναι αλήθεια ότι αν η Ουάσινγκτον της δείξει “κόκκινη κάρτα” θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

 Ωστόσο δεν θα ΄ναι σε καμία περίπτωση τόσο σημαντικό όσο το να φθάσουν στους Ρώσους τεχνολογικές λεπτομέρειες, μέσω Τουρκίας. Αυτή είναι η ανησυχία όσων ζητούν στην Αμερική να μην δοθούν τα F-35 στην Τουρκία. 

Όλα τ΄ άλλα που ακούγονται και γράφονται έχουν να κάνουν με τα οικονομικά συμφέροντα της κατασκευάστριας εταιρείας,η οποία έχει ήδη πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει με το F-35 και δεν θα ΄θελε ένα ακόμη.

ΠΗΓΗ: militaire.gr
. .
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:

ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ