ΙΣΤΟΡΙΑ

GRID_STYLE

Post/Page

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Τουρκία προς Καμμένο – Αναγνωρίζουμε μόνο έξι ναυτικά μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας

.
«Η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδας» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με…


.
«Η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδας» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

Κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για τα αναδρομικά, ο κ. Καμμένος ανέφερε συγκεκριμένα ότι χθες «για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών».Σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, δήλωσε πως «είναι γνωστό ότι κάθε κράτος οφείλει να ζητήσει άδεια προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο άλλου κράτους για πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις».

«Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια του εναέριου χώρου της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, ζητά άδειες – σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες – για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μία νέα πρακτική» πρόσθεσε.
naftemporiki.gr