Αλλαγή Διοίκησης της Ι Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ»)


Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ», η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της, από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Βύνιο, στον Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στη Βέροια και στην έδρα της ιστορικής Ιης Μεραρχίας Πεζικού «Η ΣΜΥΡΝΗ», η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοικήσεως του Σχηματισμού.

Νέος διοικητής της Μεραρχίας αναλαμβάνει από ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, πρώην Υποδιοικητής 1ης Στρατιάς.

Ο απερχόμενος Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, παραδίδοντας, αναλαμβάνει τη θέση του Υποδιοικητή 1ης Στρατιάς Λάρισας. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για μία ανταλλαγή θέσεων και καθηκόντων των δύο Ανώτατων Αξιωματικών.

Η τελετή διεκπεραιώθηκε με την παρουσία του Επιτελάρχη ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αντώνιου Νομικού, Διοικητών και στελεχών των υπό διοίκηση της Μεραρχίας Μονάδων και Σχηματισμών και αρκετών επισήμων. Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Ημαθίας κκ. Αντωνίου και Βεσυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας κ. Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Κορωνάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ενώσεως Αποστράτων Άξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ) Αντγος εα κ. Κων. Β. Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Καραβασίλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Μπίκας.