ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Επί μια ώρα το κυνηγητό ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη

18 Ιουλίου, 2018

Επί μια ώρα το κυνηγητό ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη


Με κυνηγητό περίπου μιας ώρας είπαν καλή εβδομάδα οι ιπτάμενοι της 337 Μοίρας «Φάντασμα» στους Τούρκους συναδέλφους τους εντός του Ελληνικού FIR. Τα γεράκια της 337 Μοίρας που βρίσκονται με τα F-16 Block 52 Plus στην 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου απογειώθηκαν για την αναχαίτιση μαχητικών F-16 της γειτονικής χώρας τα οποία παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο γι’ ακόμη μια φορά ανάμεσα από τη Λήμνο και τη Λέσβο.

Σημειώθηκαν δυο αερομαχίες ανάμεσα στα Ελληνικά και τα Τουρκικά αεροσκάφη τα οποία καταδιωκόμενα και πολλές φορές εγκλωβισμένα από τους Έλληνες πιλότους, εξήλθαν του FIR Αθηνών νότια της Ρόδου.

Στην ίδια περιοχή κινούνταν εντός, εκτός και στα όρια του Εθνικού Εναέριου Χώρου ένα Τουρκικό ελικόπτερο S-70.Πρώτη ημέρα της εβδομάδας και οι γείτονες ποσοτικά δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ωστόσο δεν έλαμψαν και δια της απουσίας τους. Από το Εθνικό κέντρο επιχειρήσεων και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκαν οι παραβιάσεις- παραβάσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 16η ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 F-16

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 Ε/Π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 14 (από το σχηματισμό)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com/