Είμαι Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά είναι τα «Προνόμια» μουΔιαβάστε παρακάτω μια λίστα από ορισμένα «προνόμια» που έχουν διαχρονικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα μας.

Έχουν το προνόμιο να υπηρετούν σε Μονάδες που είναι στελεχωμένες κάτω του 50% από ότι προβλέπεται στις διαταγές οργανικού προσωπικού.

Έχουν το προνόμιο να χειρίζονται παλαιωμένα υλικά και μέσα με άμεσο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και σε αρκετές περιπτώσεις και της ίδιας τους ζωής.

Έχουν διαχρονικά το προνόμιο του πενιχρού μισθού και αργότερα της πενιχρής σύνταξης.

Έχουν το προνόμιο να εργάζονται τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας χωρίς φυσικά να τους δίνονται υπερωρίες.

Έχουν το προνόμιο να εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες καθημερινές, αργίες και εορτές.

Έχουν το προνόμιο να εκτελούν ασκήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιπτώσεις αρκετών ημερών και μακρυά από τις οικογένειες τους χωρίς φυσικά να τους δίνετε εξτρά αμοιβή.

Έχουν το προνόμιο να γυρνούν με μεταθέσεις όλη την Ελλάδα ή να λείπουν σε σκοπούν με πλοία αρκετές ημέρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους γαλήνη.

Έχουν το προνόμιο τα παιδιά τους λόγω συχνών μεταθέσεων να μην εντάσσονται όπως των υπολοίπων εργαζομένων εύκολα΄σε μια νέα κοινωνία.
Έχουν το προνόμια της πρόωρης αποστρατείας επειδή σε κάποιους δεν αρέσει το πολιτικό τους πιστεύω.

Έχουν το προνόμιο να πληρώνουν από την τσέπη τους αρκετές φορές στολές, φόρμες, άρβυλα και εξοπλισμό.

Έχουν το προνόμιο σε περίπτωση θανάτου τους οι σύζυγοι τους να μένουν στο δρόμο λόγω μη απόδοσης σύνταξης.

Έχουν το προνόμιο να εκτελούν με μια απλή διαταγή καθήκοντα πέραν της ειδικότητας τους και του βαθμού τους από τα οποία μάλιστα αξιολογούνται κανονικότατα.

Έχουν το προνόμιο ότι ενώ είναι επιφορτισμένοι με την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αντί να τους το αναγνωρίζει τους θεωρεί προνομιούχους και μιλά γι αυτούς απαξιωτικά.

Έχουν το προνόμιο του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικά που είναι σαφώς αρκετά αυστηρότερος από τον κοινό Ποινικό Κώδικα των Πολιτών.

Υπάρχουν δεκάδες ακόμη «προνόμια» που έχουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά θα κουράσουμε τους αναγνώστες μας γι αυτό μένουμε μόνο σε αυτά..