ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Τι ανέφερε για το Στεγαστικό των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

06 Οκτωβρίου, 2018


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού, στην 116 ΠΜ στον Άραξο είπε μεταξύ άλλων για το θέμα του στεγαστικού προβλήματος των Στελεχών των ΕΔ τα εξής:

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τους τέλους του χρόνου η Πολιτεία, όπως οφείλει, θα αποκαταστήσει την τεράστια μείωση των εισοδημάτων που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Δε θα μείνει κανένας στρατιωτικός, αξιωματικός, υπαξιωματικός ή ΕΠΟΠ χωρίς σπίτι. 

Θα φροντίσουμε για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλη τη χώρα, να υπάρχουν οικίες που θα τους προσφέρει η Υπηρεσία.

Δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνουμε, ιδιαίτερα έναν υπαξιωματικό, να δίνει το 80% του μισθού του για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που θα έπρεπε να έχει καλύψει η Υπηρεσία.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε εγκαινιάσει πάνω από 450 σπίτια και μέσα στους επόμενους μήνες, με την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η περίπτωση του Διβαρίου, τα χρήματα αυτά πηγαίνουν προς όφελος του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε νοσοκομειακές υποδομές, ανακαινίζουμε υφιστάμενες στρατιωτικές οικίες, ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια τα στελέχη και οι οικογένειες τους και τέλος, επεκτείνουμε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε και σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου: