ΠΟΜΕΝΣ: Διευκρινήσεις για τις αγωγές κατά καταργημένων από την δικαιοσύνη σωματείωνΤις τελευταίες ημέρες διάφορα δημοσιεύματα διαστρεβλώνουν για μια ακόμα φορά την πραγματικότητα και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.

Η ΠΟΜΕΝΣ, βασιζόμενη σε έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, κινήθηκε θεσμικά, ως όφειλε, και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναδειχθούν οι ενέργειες αυτών που με τη σύσταση ομοσπονδιών - κλώνων καταργημένων σωματείων επιχειρούν για μια ακόμα φορά να διχάσουν και να παραπλανήσουν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ανοιχτά, οργανωμένα και θεσμικά έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τις ανωτέρω ενέργειες και ζητώντας να επέλθουν οι σχετικές κυρώσεις.


Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από τις ενέργειές μας αυτές μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στη σύσταση του κλώνου,  παρά τα όσα αναγράφονται στα επίσημα έγγραφα,  δεν έχει παρά να εκφράσει ανοιχτά τη θέση του.

Η ΠΟΜΕΝΣ επιδιώκει και διαφυλάσσει την ενότητα, προς τούτο και κάλεσε κατ' επανάληψη ανοιχτά όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Το κάλεσμα αυτό παραμένει ανοιχτό, τα λάθη των Διοικήσεων δεν μπορεί να τα πληρώνουν οι συναδέλφοι που παραμένουν εκτός του επίσημου φορέα εκπροσώπησης.

Η επίτευξη όμως της ενότητας δεν μπορεί να επέλθει μέσα από "κουκούλωμα" των ευθυνών, η δε υπομονή και ανοχή της Ομοσπονδίας μας δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή αμφιθυμία. Όταν παραβιάζεται κατάφωρα ο νόμος και η ίδια η κοινή λογική, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη θεσμικά ενδεδειγμένη λύση σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

                                                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                                             Γεώργιος Θεοδώρου

                                                                                                     Λγος (ΠΖ)