ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Συρία: S-300 και Ρώσοι στρατιώτες έρχονται και οι Ιρανοί… παίρνουν πόδι

09 Οκτωβρίου, 2018


Οι Ιρανοί τα μαζεύουν και φεύγουν από στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή Ντέιρ-ε-ζορ στη Συρία, καθώς φτάνουν δυνάμεις του ρωσικού στρατού μαζί με συστοιχίες S-300.

Αφού οι δυνάμεις του Bashar Al-Assad και των συμμάχων του ανέλαβαν τον έλεγχο αρκετών περιοχών στην επαρχία Ντέιρ-ε-ζορ, το Ιράν προσπάθησε να ενισχύσει τη στρατιωτική και θρησκευτική παρουσία του στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Euphrates Post, οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές αποσύρθηκαν από τις βάσεις τους στις πόλεις Mayadin και Abu Kamal, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μετακινηθεί σε αυτές τις περιοχές. Η Euphrates Post αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός έφθασε το Σάββατο μαζί με μονάδες των ειδικών δυνάμεών του και με τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300.


Νωρίτερα, οι ιρανικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από την στρατιωτική αεροπορική βάση Tiyas (T4), η οποία ήταν η κύρια στρατιωτική τους βάση.

Το Ιράν προσπαθεί να αποφύγει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα στρατεύματά του, βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στις τοπικές πολιτοφυλακές και εγκαθιστώντας τα στρατιωτικά τους αρχηγεία πολύ κοντά σε θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι δορυφορικές εικόνες από την ιρανική εγκατάσταση στην πόλη Baniyas έδειξαν ότι αυτή χτίστηκε δίπλα σε μια συστοιχία ρωσικών S-300.
pentapostagma.gr