Η stealth πυραυλάκατος «Σταράκης» οπλισμένη με RGM-84 Harpoon αναπτύχθηκε στη Μεγίστη απέναντι από τον τουρκικό στόλο
Η πυραυλάκατος "χαμηλής παρατηρησιμότητας"  ΤΠΚ "Σταράκης" (P29) oπλισμένη με RGM-84 Harpoon αναπτύχθηκε στη Μεγίστη απέναντι από τον τουρκικό Στόλο. Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύει την γραμμή κρούσης ποιοτικά και ποσοτικά αναπτύσσοντας ότι καλύτερο διαθέτει στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Οπως έχει ήδη αναφέρει το pronews.gr, στην ευρύτερη περιοχή πλέον, περιπολεί και η ΤΠΚ (Ρ68) "Δανιόλος" κλάσης Ρουσέν, το καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο επιφανείας του ΠΝ, τόσο σε ότι αφορά την επιθετική του ικανότητα με βλήματα επιφανείας-επιφανείας MΜ-40 Exocet Block 3, όσο και αμυντικά με το μοναδικό σε υπηρεσία στο ΠΝ πυραυλικό σύστημα αναχαίτισης επερχόμενων αντιπλοϊκών εχθρικών βλημάτων.

Η πυραυλάκατος ΤΠΚ "Σταράκης" είναι το πρώτο πλοίο "χαμηλής παρατηρησιμότητας" δηλαδή διαθέτει χαμηλή οπτική υπογραφή.Ντεμπουτάρισε για πρώτη φορά στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της άσκησης "Παρμενίων 2017' και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Δείτε την ΤΠΚ "Σταράκης" στη φωτό που δημοσιεύουμε:Η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ (Ρ29) η πρώτη στην οποία εφαρμόστηκε το άκρως απόρρητο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ήταν δύσκολα ορατή ακόμα και με φυσική όραση ενώ η ηλεκτρομαγνητική "υπογραφή" της στα ραντάρ ήταν εξαιρετικά μειωμένη.

Το πρόγραμμα αφορούσε την βαφή των πυραυλακάτων με ειδική απορροφητική στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα εχθρικά ραντάρ, βαφή, η οποία ταυτόχρονα είναι και παραλλαγής, έτσι ώστε σε συνδυασμό με το περιορισμένο οπτικό ίχνος που έχουν λόγω σχετικά μικρού μεγέθους τα συγκεκριμένα σκάφη η περίπτωση εντοπισμού τους καθίσταται μια δύσκολη υπόθεση.

Επίσης με τη νέα βαφή θα εκπέμπουν και χαμηλότερο θερμικό ίχνος.

Αντίστοιχα δυσκολεύει σε σημαντικό βαθμό και ο εγκλωβισμός τους από εχθρικά βλήματα, ειδικά παλαιότερης τεχνολογίας.
pronews.gr