NEWSROOM

[getBreaking results="20" label="recent"]

ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν.445/74


Τον Ιούλιο του 2016 ψηφίστηκε ο ν.4407/16 (ΦΕΚ Α’134) όπου στο άρθρο 18 παρ. 26 αναφέρει ότι τόσο τα στελέχη εκ ΑΣΣΥ όσο και η κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ 445/74 (Α' 160) και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του Ν.705/77 (Α΄ 279) ο χρόνος των υποπαραγράφων β΄και γ΄ της παρ.8 του άρθρου 5 του Ν.2439/1996 (Α΄ 219)υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μονίμου αξιωματικού πέρα από τα δεκατρία (13) έτη από την κατάταξή τους.(που σημαίνει ότι ένας σμηναγός η λοχαγός) 13+ 27 έτη=30 χρόνια υπηρεσίας θα έπρεπε να γίνει επισμηναγός η ταγματάρχης η πλωτάρχης.                                                    

Από εδώ και έπειτα έχουμε τις εξής αδικίες:   
                                                                      
1)  ΣΤΙΣ 15/11/2016 τρισημηση μόνο μήνες από την ψήφιση του 4407/16  με τον Ν.4433/16 ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τροποποίηση ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚ ΑΣΣΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ το χρόνο των υποπαραγράφων β΄και γ΄ της παρ.8 του άρθρου 5 του Ν. 2439/96 να εκμεταλλευτούν, έτσι ώστε στα 30 έτη να μην μπορούν οι εθελοντές να προαχθούν στο επόμενο βαθμό πού προανέφερα  παραπάνω.                            2)Οι προκηρύξεις με τις οποίες κάνανε εισαγωγή στις Ε.Δ ξεκαθάριζαν ΡΗΤΑ ότι μετά την μονιμοποίηση τους οι  εθελοντες θα ακολουθούσαν πίσω από τον τελευταίο συνάδελφο τις αντίστοιχης σειράς ΣΤΥΑ , πράγμα που εφαρμόστηκε μέχρι πρότινος στο τέλος του 2016, όπου ο τελευταίος μόνιμος του ν.445/74 είχε 28+έτη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ και ο οποίος δεν θέλησε να αποστρατευτεί όπως έπραξαν άλλοι συνάδελφοί του στα 25ετη, γιατί ήθελε να προσφέρει όσο γίνεται περισσότερα.                           

3) ΑΡΑ συνοψίζοντας βλέπουμε αφού αρθηκανε και οι επιτηρηδες ένας  μόνιμος του Ν445/74 που ακολουθούσε την 40σειρα ΣΤΥΑ να καταφέρνει να το περνάει και 41&42 σειρά ΣΤΥΑ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα  στις μεταξύ τους υπηρεσιακές σχέσεις διότι ένας του Ν445/74 πού είχε τα καθήκοντα του προϊσταμένου η διοικητή σμήνους θα πρέπει να δεχτεί στην θέση του ένα νεότερο του .που μέχρι πρότινος μπορούσε να τον διέταζε. ΑΡΑ σκεφτείτε πόσο χαμηλά θα πέσει στα μάτια των υπολοίπων συναδέλφων του που εργάζονται στην ίδια συγκεκριμένη επιστασία. ΦΥΣΙΚΑ κάποιοι ανεγκέφαλοι το επιθυμούν δια καως.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚ ΑΣΣΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ 29ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΕΧΕΣ- ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Τ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΜΕΝΣ αλλά δυστυχώς δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν κλείσει τα αυτιά. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚ ΣΧΟΛΩΝ . ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΌΓΩ ΆΡΘΡΟΥ. 

Σημείωση του enoplos.gr: Η ΠΟΕΣ, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Ρήγα, έθεσε διάφορα προβλήματα των Στρατιωτικών, τα οποία χρειάζονται επίλυση, ένα απο τα προβλήματα που τέθηκαν, ήταν και αυτό των Αξιωματικών του Νόμου 445/1976. Δείτε ΕΔΩ αυτό που σας αναφέρουμε.