ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νυχτερινή Αποζημίωση: Η Απάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τη μη καταβολή της (ΕΓΓΡΑΦΟ)

16 Νοεμβρίου, 2018

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2638/19-10-18) με θέμα: «Μη καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ερώτηση 2638/19-10-18 της Βουλής των Ελλήνων

Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εκτελούν υπηρεσία κατά τις νυχτερινές ώρες, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το Ν.4472/2017, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και τη χορήγηση νυκτερινής αποζημίωσης.

Ήδη έχουν παρέλθει τουλάχιστον δεκαπέντε μήνες μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου και η κυβέρνηση, δεν δημοσιεύει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, όπως προβλέπει ο προαναφερόμενος νόμος, μ’ αποτέλεσμα αυτός να μην ενεργοποιείται.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα, κατέθεσε στις 26/06/2018 σχετική ερώτηση με αριθμό 7082, προς τους αρμόδιους υπουργούς. Τότε η κυβέρνηση απάντησε γενικόλογα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χορηγήσει την νυχτερινή αποζημίωση.ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, πότε η κυβέρνηση θα χορηγήσει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την αποζημίωση για τη νυχτερινή υπηρεσία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος;

Οι Βουλευτές,

Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος

Δείτε την απάντηση του ΥΕΘΑ: