Αναδρομικά Ένστολων: Όλες οι Ενδείξεις δείχνουν ότι θα πληρωθούν τέλος Νοεμβρίου


Στο τέλος Νοεμβρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα αναδρομικά τα ειδικά μισθολόγια και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους. Η Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη (20 Νοε 2018) και να ανοίξει το δρόμο για την καταβολή των χρηματικών ποσών

Εντός λοιπών δύο (2) εβδομάδων θα έχει τελειώσει το ζήτημα των αναδρομικών, καθώς τα οφειλόμενα ποσά θα αποδοθούν στους δικαιούχους εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε και προχθές η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από την 1η Στρατιά.

Βέβαια, άγνωστο παραμένει αν η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την μισθοδοσία ή ξεχωριστά (εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού).

Αυτό που μένει πλέον να δούμε είναι η έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) και στη συνέχεια των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων, οι οποίες είναι πιθανόν να εκδοθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ίσως ακόμα και την Τρίτη (20 Νοε), συμπίπτοντας έτσι και με την αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Υγείας που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iatropedia.gr θα εκδοθεί τη συγκεκριμένη ημέρα.Οι εξελίξεις αυτές, απομακρύνουν σημαντικά τα άλλα δύο πιο απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν και ήθελαν την καταβολή των ποσών να γίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου ή στην χειρότερη περίπτωση στα τέλη του επόμενου μήνα, εξαιτίας πιθανόν γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, σε καμία περίπτωση δεν «παίζει» πλέον το σενάριο καταβολής των ποσών στο τέλος Δεκεμβρίου, καθώς κύκλοι του ΥΠΕΘΑ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το ζήτημα των αναδρομικών θα έχει λήξει πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον Π/Υ ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ iatropedia.gr - OnAlert.gr