Στο Δ’ Σώμα Στρατού η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά


Θα επισκεφτεί τα αποπερατωμένα διαμερίσματα ΣΟΑ, την υπό κατασκευή επέκταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το υπό κατασκευή κέντρο αναψυχής, θα παρακολουθήσει βoλές αρμάτων στο Πετροχώρι

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 09:00, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή θα επισκεφτεί το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού, τα αποπερατωμένα διαμερίσματα ΣΟΑ, την υπό κατασκευή επέκταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού και το υπό κατασκευή κέντρο αναψυχής στο στρατόπεδο «Στεφανίδη», την έδρα της ΧΧV ΤΘΤ στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη», όπου θα παρακολουθήσει βολές αρμάτων LEO 2 και επίδειξη οπλικών συστημάτων. Στη συνέχεια θα μιλήσει εντός του ΚΨΜ του Στρατοπέδου, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Δ΄ΣΣ.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διοικητή Δ΄ΣΣ Γεώργιο Καμπά θα επισκεφτεί το στρατηγείο της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων, ενώ θα επισκεφτεί το ΕΦ «Γέφυρας Κήπων» και το ΕΦ «Γεμιστής – ΕΠΥ (ΜΧ) Στέφανου Πιτικάτη - ΣΤΡ(ΜΧ) Χρήστου Παλιβίδα». Επίσης την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 έως 12:30, στο στρατόπεδο «Τριανταφυλλίδη», στο Πετροχώρι Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μέσων και οπλικών συστημάτων, καθώς και βολές με πραγματικά πυρά από τα πλέον σύγχρονα άρματα του Ελληνικού Στρατού LEO2HEL. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί αριθμός μαθητών από σχολεία της περιοχής, καθώς και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής (ανοικτό στρατόπεδο).

Στις 11:00, θα τελεστεί δοξολογία στο ναό Αγίου Γεωργίου στην έδρα του Σώματος Στρατού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα. 

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Σώματος Στρατού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Δ΄ΣΣ, στο στρατόπεδο «Στεφανίδη».
www.xronos.gr