Βυθίσατε το «Μπάρμπαρος» ζήτησε Νεοδημοκράτης βουλευτής - Η ΝΔ έσπευσε να του ζητήσει να ανακαλέσει!


«Kαι πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις», η ΝΔ έσπευσε να ανακαλέσει «στην τάξη» τον βουλευτή της Γιάννη Αντωνιάδη μετά από ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή προς το ΥΠΕΞ αναφορικά με το τι πρέπει να πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Ο Βουλευτής ζήτησε να βυθιστούν είτε το Μπάρμπαρος είτε το Πορθητής, ανάλογα με ποιο σκάφος η Τουρκία θελήσει να κλέψει ελληνικά κοιτάσματα.

Η ΝΔ επιδεικνύοντας τρομακτικής ταχύτητας αντανακλαστικά, ζήτησε από τον βουλευτή μέσω του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα, να αποσύρει την ερώτησή του, κάτι που έγινε με… συνοπτικές διαδικασίες!

Φαίνεται ότι στη ΝΔ φοβήθηκαν μην προκληθεί  η Άγκυρα.  ακόμα και μια ανέξοδη δήλωση ενός βουλευτή τους! Ζόρικοι, ε;Ο βουλευτής της ΝΔ από την Φλώρινα Γιάννης Αντωνιάδης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να στείλει ξεκάθαρο και σκληρό μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο γαλάζιος βουλευτής ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να βυθίσει τα τουρκικά πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός» αν αντλήσουν πετρελαίο εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ

Προς τον υπουργό Εξωτερικών

Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

pronews.gr