«Βράζουν» οι Κούρδοι με τον Τραμπ: «Πισώπλατη μαχαιριά η αποχώρηση των στρατευμάτων» – Αποσύρονται οι δυνάμεις ΗΠΑ και Γαλλίας


Οργή επικρατεί στον SDF και την κουρδική κοινότητα της Συρίας, για την ξαφνική απόφαση του Λευκού Οίκου να μεταφέρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Αξιωματούχοι του SDF, αφού ενημερώθηκαν για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ (προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με Ερντογάν), αποκάλεσα την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ, «πισώπλατη μαχαιριά».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θέλουν το Συριακό Στρατό να ετοιμάζει επιθετικές επιχειρήσεις κατά του κουρδικού SDF, με στόχο τον έλεγχο των περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι, συμπεριλαμβανομένης της κρίσιμης βάσης του Al-Tanf.

Το σίγουρο είναι πως η «κωλοτούμπα» του Λευκού Οίκου πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα εποχή αποσταθεροποίησης για τη Συρία, τους Κούρδους και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου.Ένας Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι οι ΗΠΑ και οι γαλλικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ανατολική Συρία.

Ο αξιωματούχος του SDF τόνισε ότι τα γαλλικά στρατεύματα αποσύρονται παράλληλα με τον αμερικανικό στρατό, παρά το ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Παρισιού για αποχώρηση δυνάμεων από τη Συρία.

pentapostagma.gr