Ο Ερντογάν συνέλαβε 48 πιλότους ελικοπτέρων του τουρκικού στρατού


Δεκάδες πιλότους ελικοπτέρων των ενόπλων δυνάμεων που θεωρούνται «ύποπτοι για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν» συνέλαβαν την Τετάρτη οι τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Άγκυρας, 48 πιλότοι ελικοπτέρων που ανήκουν στη διοίκηση του στρατού ξηράς, τρεις από τους οποίους έχουν τον βαθμό του συνταγματάρχη και τέσσερις τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη συνελήφθησαν και κρατούνται στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας έχει επίσης εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά 15 πολιτών που θεωρούνται «σύνδεσμοι» των πιλότων με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 που συνεχίζεται έκτοτε με δεκάδες έως εκατοντάδες συλλήψεις την εβδομάδα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από την απόπειρα πραξικοπήματος μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 70.000 έχουν φυλακιστεί και 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ παραδέχθηκε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χάσει το 80% των πιλότων της, οι οποίοι έχουν διωχθεί και φυλακιστεί ως γκιουλεντιστές.
tribune.gr