Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΣ τον Υπίλαρχο Ευάγγελο Δεσίκο


Βουρκωμένοι όλοι οι αξιωματικοί που βρέθηκαν στον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου Κυλλήνης για την  Εξόδιο Ακολουθία του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Ευάγγελου Δεσίκου.

Κατάμεστος ο ιερός ναός με το 29χρονο παλικάρι στο λευκό φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, στο σολέα του ιερού ναού. Γονείς και αδέλφια, απαρηγόρητοι. Βουβός θρήνος για τον αξιωματικό, για το χαμογελαστό παλικάρι που αντιμετώπιζε την περιπέτειά του με αξιοπρέπεια.
Ο Ίλαρχος (Λοχαγός)Τεθωρακισμένων Ευάγγελος Δεσίκος του Γεωργίου έδινε τα τελευταία τρία χρόνια με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής την μάχη με τον καρκίνο. 

Χωρίς να χάσει την διάθεση για ζωή ο αξιωματικός, το παιδί με το αστείρευτο χιούμορ, αγωνιζόταν και έδινε θάρρος ακόμη και στους δικούς του ανθρώπους, τον πατέρα του, συνταξιούχο που υπηρέτησε στην 117 ΠΜ, την μητέρα του την κ. Ροζαλία και τα δύο του αδέλφια μεγαλύτερα από αυτόν.  Όμως η μοίρα ήταν σκληρή.Ο Βαγγέλης «έφυγε» νοσηλευόμενος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και χθες στη μια το μεσημέρι έγινε  η Εξόδιος Ακολουθία στον ιερό ναό Αγ. Διονυσίου στην Κυλλήνη τον τόπο που γεννήθηκε αγάπησε και μεγάλωσε. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψε μεταξύ άλλων αξιωματικών και ο Αρχηγός/ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Στη σελίδα στο f/B  ο αξιωματικός Δεσίκος Ευάγγελος είχε γράψει στις 25 Ιουνίου του 2018:«Θα έδινα και την ζωή μου για αυτή τη χώρα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ‘ρθει κανένας στην κηδεία μου». Τελικά όλοι η Κυλλήνη ήταν εκεί και τον αποχαιρέτησε.