Δ΄Σώμα Στρατού: Νέος Διοικητής ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης


Νέος Διοικητής στο Δ’ ΣΣ ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, γεννηθείς το 1962, από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, του όπλου των Τεθωρακισμένων.

«Αν κάτι μας κάνει ξεχωριστούς ως λαό, είναι οι παραδόσεις μας που συνδέονται με το τραγούδι και το χορό, από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξής μας, και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο έκφρασης των ποικίλων συναισθημάτων μας. Συνάμα ο χορός και το τραγούδι είναι πολιτισμός, συνδέονται άμεσα µε την ιστορία και τη συλλογική ταυτότητα της κοινωνίας μας, με τα ήθη, τα έθιμα και γενικότερα με τη λαϊκή παράδοση της χώρας μας.

Για τους Έλληνες οι παραδοσιακοί χοροί που αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό και κληρονομιά του κάθε τόπου, έχουν μια ιδιαίτερη σημασία, γιατί δημιουργήθηκαν μέσα από την ψυχή απλών ανθρώπων, οι οποίοι μη γνωρίζοντας ανάγνωση και γραφή και μη διαθέτοντας άλλη μόρφωση, χόρευαν και τραγουδούσαν για να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής και στον τομέα φυσικής αγωγής και πολιτισμού, διδάσκονται στους Ευέλπιδες οι παραδοσιακοί χοροί της χώρας μας, γεγονός που καταδεικνύει τη συμβολή της Σχολής στη διατήρηση της πολιτισμικής μας παράδοσης.» από ομιλία του ως Διοικητής Σχολής Ευελπίδων.Το βιογραφικό του νέου Διοικητή του Δ΄ ΣΣ

Ο Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη

Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ.

Ως Διοικητής Μονάδας υπηρέτησε στη 12η ΕΜΑ και στην 5η ΕΜΑ.

Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο ΓΕΕΘΑ/Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/ΓΕΣ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/ΓΕΠΣ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ως Διοικητής Σχηματισμού υπηρέτησε στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος) από τον Μάρτιο 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Ανέλαβε την Διοίκηση της ΧVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, το 2016. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.

Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

ΠΗΓΗ: xanthinews.gr