Σε ειδική τελετή Βραβεύθηκε το Λιμενικό Σώμα


Για την πολύτιμη προσφορά του στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που προσφέρει με τα έμπειρα και ικανά στελέχη του, βραβεύθηκε σήμερα από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη και του τομεάρχη Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, τόνισε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει αποδείξει διαχρονικά την πολύτιμη προσφορά του και ότι η σημερινή βράβευσή του γίνεται για τρείς λόγους:


Για την αναγνώριση τού ανθρωπιστικού του έργου στη διάσωση οικονομικών μεταναστών στο Αιγαίο, στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν καταφύγει στη θάλασσα, προκειμένου να σωθούν την ημέρα της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και για την προσφορά του στην ελληνική σημαία με την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σκάφη που δραστηριοποιούντο στην Ελλάδα και δεν τηρούσαν την ελληνική νομοθεσία.

Το βραβείο παρέλαβε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-ΕΑ, Σταμάτιος Ράπτης.

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Η ΕΠΕΣΤ αποτελεί Επαγγελματική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη πλοιοκτήτες 4.000 και πλέον επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, επανδρωμένων και μη, που διέπονται από το νόμο 2743/99. Η ΕΠΕΣΤ ιδρύθηκε το έτος 1974.

Πάρης Τσιριγώτης

ΑΠΕ-ΜΠΕ