Νέο παραλήρημα της Άγκυρας: Ο τουρκικός στόλος εμποδίζει την Ελλάδα στο Αιγαίο


Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται με τη γνωστή για τον ρόλο της Yeni Şafak να «ξαναχτυπά». Η τουρκική εφημερίδα, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο, «Ο Στόλος σταμάτησε 7 πλοία. Δεν επέτρεψε την εισβολή στη Μεσόγειο», υποστηρίζει ότι ο τουρκικός στόλος έχει εμποδίσει πολλές φορές προσπάθειες ξένων πλοίων για έρευνες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, υποστηρίζει Μεσόγειο».

Το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό, δεν επιτρέπει τις προσπάθειες κατάληψης των ενεργειακών περιοχών στην ανατολική Μεσόγειο. Αποκαλύφθηκε πως τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν εμποδίσει 7 πλοία της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Μάλτας που είχαν συμφωνήσει με τους Ελληνοκύπριους και έκαναν έρευνες δυτικά της Κύπρου Η πειρατεία εμποδίστηκε από τα τουρκικά πλοία και ο στόλος συνεχίζει να προστατεύει το Μπαρμπαρός από τις ελληνικές παρενοχλήσεις, γράφει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το eleftherostypos.gr.


Η ίδια φιλοκυβερνητική εφημερίδα κάνει αναφορά και για αυξημένη παρουσία του τουρκικού Στόλου στο Αιγαίο και τις προσπάθειες της Ελλάδας για δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο που βρίσκουν απάντηση με τον πιο ισχυρό τρόπο. «Μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδα Πάνου Καμμένου, οι μονάδες του Στόλου μας και της Αεροπορίας μας αύξησαν την παρουσία τους γύρω από τα Ίμια και αλλά και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Με άμεση και γρήγορη αντίδραση τα εθνικά μας συμφέροντα προστατεύονται με την παρουσία Τουρκικού Στόλου ο οποίος σήμερα προστατεύει την ῾Γαλάζια Πατρίδα῾ των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Η Yeni Şafak υποστηρίζει πως σε σχέση με το 2015 η δράση του Τουρκικού Στόλου αυξήθηκε κατά 25% . «Στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν διπλάσιες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικές ενέργειες σε σχέση με την Ελλάδα», γράφει στο ρεπορτάζ της.
crashonline.gr