Ακάρ για Τουρκική Αεροπορία: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα» – «Ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε»!


Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το αξιόμαχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα και την «εκκαθάριση» που ακολούθησε στο στράτευμα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Ακάρ παραδέχθηκε, σύμφωνα με το haberler.com, πως στην τουρκική πολεμική αεροπορία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πιλότων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει την δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Τουρκική Δικαιοσύνη, υποταγμένη στον «Σουλτάνο» Ερντογάν, έχει συμβάλει τα μέγιστα στις μαζικές εκκαθαρίσεις και το κυνήγι μαγισσών κατά των φερόμενων υπευθύνων για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και τον υποστηρικτών τους.Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν οδηγηθεί σε παραίτηση ή πίσω από τα κάγκελα ή έχουν αναγκαστεί να λιποτακτήσουν περισσότερα από 30,000 μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (χωρίς να προσμετράτε σε αυτό το νούμερο οι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί κ.ά.) που έπεσαν θύματα τις πολιτικής του Ερντογάν.

Αυτό λοιπόν το κυνήγι μαγισσών έχει σε μεγάλο βαθμό υπονομεύσει την επιχειρησιακή δυνατότητα της Τουρκικής ΠΑ, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα λόγος για να χαιρόμαστε στην Ελλάδα, καθώς πλέον στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, οι Έλληνες πιλότοι θα έρχονται αντιμέτωποι με άπειρους αντιπάλους που δεν θα έχουν την εμπειρία, την ωριμότητα και την ψυχραιμία για να διαχειριστούν σωστά αυτές τις υψηλού επιπέδου πίεσης κατάστασης.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, σε μια κίνηση απελπισίας, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα που απειλεί περισσότερους από 330 πρώην πιλότους με ανάκληση της πολιτικής άδειας πτήσης τους, εκτός και αν επιστρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία για τέσσερα χρόνια.
pentapostagma.gr