Άγρια κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή για την τροπολογία αναβάθμισης των F-16


Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 που έχει καταθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

“Αυτό που έχει συμβεί είναι εξωφρενικό. Τι μας είπατε κε Υπουργέ; Ότι δεν συζητήσαμε την τροπολογία αυτή στην Επιτροπή διότι λείπατε από την Ελλάδα. Κοινώς επειδή ήσασταν στο πάρτι της κόρης του εμίρη του Ντουμπάι η Βουλή δεν έπρεπε να ενημερωθεί ότι θα φέρετε αντισταθμιστικά ωφελήματα” είπε ο κ. Γεωργιάδης καλώντας τον κ. Καμμένο να καταθέσει έγγραφο που προβλέπει προθεσμία ολοκλήρωσης των Αντισταθμιστικών τον Μάρτιο του 2019. “Αν δεν έχετε τέτοιο έγγραφο είπατε ψέματα” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ.Καμμένος παρενέβη στη συζήτηση καταθέτοντας έγγραφο που του προσκόμισαν οι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών σύμφωνα με το οποίο το 2017 παρατάθηκε για δύο ακόμα χρόνια η σύμβαση αντισταθμιστικών. “ Είναι άλλη σύμβαση αυτή” αντέδρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τα έγγραφα που καταθέτει είναι αυτά που του έδωσε η ΓΔΑΕΕ με βάση την ενημέρωση που επιτελείς της του έχουν παράσχει με αποτέλεσμα οι βουλευτές της Ν.Δ και κυρίως οι κ.κ Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας να δείξουν τα στελέχη του ΥΠΕΘΑ καλώντας τα να μην λένε ψέματα.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι τόνοι είχαν ανεβεί όταν ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι εταιρείες που θα επιλεγούν από τη Λόκχιντ ανήκουν σε φίλους του κ. Καμμένου.


“Για να μην προσβάλετε τη νοημοσύνη μας, είπατε ότι την επιλογή θα την κάνει η Λόκχιντ. Ξέρουμε ότι η Λόκχιντ έχει συγκεκριμένες εταιρείες πολύ φίλων σας με τους οποίους συνεργάζεται στην Ελλάδα. Άρα μη μας λέτε η Λόκχιντ θα επιλέξει” είπε.

Ο διάλογος με τον κ. Καμμένο υπήρξε έντονος:

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν τα ξέρετε

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν ξέρετε τον λεγόμενο Χριστιανό; Αν ερχόσασταν στην Επιτροπή η οποία είναι κλειστή θα τα λέγαμε. Δεν θα θίξουμε εδώ ανθρώπους

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πείτε τα ονόματα. Αν δεν είστε ψεύτης πείτε τα ονόματα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Θα φέρετε την τροπολογία στην επιτροπή εξοπλισμών και τότε θα μπορούμε να πούμε τα ονόματα

Πηγή: real.gr