BREAKING NEWS

[getBreaking results="20" label="recent"]

Ετήσιες μεταθέσεις: Θα χαθούν ευεργετήματα σε συγκεκριμένη κατηγορία Στρατιωτικών ???


Στέλεχος των Ενόπλων δυνάμεων επικοινώνησε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ που αλλάζουν τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα για τις ετήσιες μεταθέσεις στους Τρίτεκνους Στρατιωτικούς.

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε:

Πληροφορίες λένε, που μακάρι να είναι αναληθείς, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι επιχειρείται αλλαγή στον Νόμο Μεταθέσεων των Τριτέκνων Στρατιωτικών.  

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή: Με το άρθρο 5 του Ν. 3883/10 όπου αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν.4361/16, δόθηκε η δυνατότητα στους έχοντες τουλάχιστον -3- Τρία ανήλικα τέκνα στρατιωτικούς να μην μετατίθενται εφόσον δεν το επιθυμούν από τον τόπο που αυτοί Υπηρετούν, ταυτόχρονα όμως χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα -όπως δίνεται ορθά σε όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους αυτού του Κράτους (Ευρύτερο Δημόσιο,  Αστυνομία κλπ) - να μετατίθενται σε τόπο επιθυμίας τους όπως άλλωστε προστάζει και το Σύνταγμα. 

Σε μια Ελλάδα που βουλιάζει μετά από οχτώ και πλέον χρόνια μνημονίων, ο διαβρωτικός ρόλος της οικονομικής κρίσης απειλεί όλο και περισσότερο τον πληθυσμό καθώς γηράσκει επικίνδυνα και αιμορραγεί τόσο πνευματικά, όσο και εργασιακά.

Διαβάστε Κύριοι καμία έρευνα σχετικά με την υπογεννητικότητα στην Χώρα και δείτε τα αποτέλεσμα αυτής με τις προβλέψεις να είναι αποκαρδιωτικές και δυσοίωνες για το εγγύς προσεχές μέλλον.  Η λεγόμενη ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ  θα οδηγήσει τον πληθυσμό της στα επόμενα  χρόνια σε ιστορικά χαμηλά νούμερα, της τάξεως των 6.5 έως 8 εκατομμυρίων Ελλήνων» σύμφωνα με μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. 

Ο μέσος όρος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος στην Ελλάδα, είναι 1,26 τα τελευταία χρόνια, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,49. 
Επειδή οι συνάδελφοι αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να αποκτήσουν 3ο παιδί (λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη θεωρώ και την ανωτέρω Νομοθετική  πρόβλεψη που ισχύει από το 2010) πρέπει να τιμωρηθούν ξαφνικά απo την Υπηρεσία??????? 

Αντί να στηριχθούν και να επιβραβευθούν, που, ''τόλμησαν'', μέσα στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με μέτρα μέριμνας προσωπικού χωρις οικονομικό κόστος τους ΤΙΜΩΡΕΊΤΑΙ ??!! 

Σας πληροφορώ, πως ο τρίτεκνος Στρατιωτικός δεν έχει κανένα άλλο μέτρο μέριμνας υπέρ του και αυτό είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ. 

Επειδή δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις, λόγω οικονομικής κρίσης, ώστε να στελεχωθουν οι μονάδες με προσωπικό, πρέπει να την πληρώσουν οι οικογένειες μας?

Δηλαδή θέλετε να μας γυρίσετε σε εποχές προ 2009, αλλά τουλάχιστον δώστε μας και τα χρήματα που περνάμε τότε ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά (κομμένα δώρα, κομμένοι μισθοί 30-40%, απλήρωτα Σ/Κ εδώ και 2 χρόνια, νυχτερινά απλήρωτα εδώ και 2 χρόνια, κομμένες εντελώς κάρτες επιβιβάσεις και πρόσφατα μας κόψατε και ένα 15% από το Α-21).

Να ξέρετε οτι, σε περίπτωση που ισχύουν  οι πληροφορίες, θα ήμαστε απέναντι σας. 

Μάλλον σε αυτή την Χώρα για όλα φταίνε οι Τρίτεκνοι Στρατιωτικοί απ' οτι καταλαβαίνω.  

Τουλάχιστον την Υπερηφάνεια μας και την Αξιοπρέπεια μας δεν μπορείτε να την ''τροποποιήσετε'' ότι και αν κάνετε.