Ο Τούρκος Κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει δηλώσεις κατά των ΗΠΑ


Την προειδοποίηση ότι η Ουάσινγκτον ξεπερνάει τα όρια, με τις δηλώσεις της γύρω από την αγορά των ρωσικών S-400, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.

Οι ΗΠΑ ξεπερνούν τα όρια, όταν προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, ο ίδιος δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει με την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, καθώς η Ουάσινγκτον δεν κατάφερε με τους Patriot να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Τουρκίας, εν μέσω της συαριακής κρίσης. 

«Οι εταίροι στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να στηρίξουν την Τουρκία, της οποίας ο εναέριος χώρος έχει καταστεί ευάλωτος», σημείωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από το να αγοράσει τους S-400.Παράλληλα, παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εναντιωθεί, κατά το παρελθόν, στην αγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος από άλλο μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις του Τσελίκ έρχονται μετά από τις προειδοποιήσεις, στις οποίες είχε προβεί ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τσάρλι Σάμερς, σχετικά με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

«Εάν η τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στις στρατιωτικές σχέσεις, και τους Patriot και τα F-35. Δεν θα πάρουν F-35, εάν πάρουν τους S-400», είχε επισημάνει. 
sputniknews.gr/