Ελεύθερη πρόσβαση των στρατιωτικών από τα διόδια


Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.) και σχετικής Κοινοβουλευτικής Αναφοράς της Βουλευτή Σερρών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κας Φωτεινής Αραμπατζή, δόθηκαν προσδιορίστηκες πληροφορίες έναρξης λειτουργίας και τέλους Διοδίων στον υπό κατασκευή Σταθμό του Στρυμονικού Σερρών.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Αθανάσιος Μακράκης                          Παναγιώτης Σαρακατσάνης
           Υπλγος (ΠΒ)                                               Λγος (ΥΠ)  
          6947293370                                                 6977566243Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

Προς τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα Αναφορών

ΘΕΜΑ: «Ελεύθερη διέλευση από τα υπό εγκατάσταση διόδια Στρυμονικού ζητά η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.»
ΣΧΕΤ: Η ΠΑΒ 760/28.01.2019 που κατέθεσε στη Βουλή, η Βουλευτής κυρία Φωτεινή Αραμπατζή
ΚΟΙΝ: Βουλευτή κα Φωτεινή Αραμπατζή

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, παρακαλούμε να πληροφορήσετε την κυρία
Βουλευτή ότι επισυνάπτουμε το με αρ. πρωτ. 68503/04.02.2019 σχετικό έγγραφο της «ΕΓΝΑΤΙΑ
ΟΔΟΣ Α.Ε.», για ενημέρωση.

Η απάντηση της Εγνατίας Οδού:

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Κοινοβουλευτικής Αναφοράς, με αρ. πρωτ. 760/28.1.2019, που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», κ. Αραμπατζή, παραθέτουμε τα εξής: 

Η κατασκευή του Σταθμού Διοδίων Στρυμονικού πρόκειται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου 2019. Για να τεθεί σε λειτουργία κάθε σταθμός Διοδίων του άξονα της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών - Μεταφορών. Με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα όσον αφορά στο μήκος της περιοχής χρέωσης και την χρέωση/χλμ., το τέλος διοδίων που θα καταβάλλεται στον Σ.Δ. Στρυμονικού δεν θα υπερβαίνει τα 1,40€. Στην αναφορά της κοινοβουλευτικής ερώτησης για την απαλλαγή των μελών της ένωσης στρατιωτικών υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από την καταβολή τελών διοδίων όταν θα λειτουργήσει, ο σταθμός διοδίων Στρυμονικού, σας γνωρίζουμε ότι: 

Στην τελευταία ΚΥΑ λειτουργίας σταθμών διοδίων ΦΕΚ 4156Β/29-11-2017 (Ευζώνων – Μέστης – Ιάσμου – Ιεροπηγής) και στο άρθρο 5 καθορίζεται ότι, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οχημάτων Πρώτων Βοηθειών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Άτομα με Αναπηρία AMA, και Άνεργοι που θα έχουν σε ισχύ την κάρτα ανεργίας. 

Σε κάθε περίπτωση ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων, καθορίζεται με σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών - Μεταφορών. 


Loading...