NEWSROOM

[getBreaking results="20" label="recent"]

Προβλήματα Στρατιωτικών που επιζητούν άμεσα λύσεις (Επιστολή Στελέχους)


Επιστολή Στελέχους των ΕΔ στο enoplos.gr με θέμα τα προβλήματα Στρατιωτικών που επιζητούν άμεσα λύσεις:

1. Διακόσιες και πλέον ώρες εργασίας μηνιαίως χωρίς να υπολογιστούν οι επιπλέον υποχρεώσεις που έχει κάθε μονάδα, ήτοι νυχτερινές κλπ ασκήσεις, εργάζεται ο Έλληνας Στρατιωτικός.

Όταν ο μέσος εργαζόμενος τόσο στον ιδιωτικό όσο κ στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα συμπεριλαμβανομενου και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν ξεπερνά τις 160!!

Δηλαδή με έναν απλό υπολογισμό περί τις 480 ώρες εργασίας παραπάνω για έναν χρόνο, ήτοι 3 ΜΗΝΕΣ!!!
Σε διάστημα 40 ετών υπηρεσίας ΔΟΥΛΕΎΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΆΝΩ περί τα 10 έτη!!
Επίσης, όταν δουλεύουμε Σαββατοκύριακο ή οποιαδήποτε άλλη αργία, καθώς και στην νυχτερινή εργασία, ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΥΡΩ.

Τουναντίον, για να αναγνωρίσουμε τα λεγόμενα πλασματικά χρόνια, ήτοι 5 έτη, θα πρέπει να καταβάλουμε περί τα 5.000€ αντί αυτά να δίνονται αυτοδίκαια στον καθένα  μας.
Η πρόταση είναι μια και δεν χωράει αλλά περιθώρια αναβολής:

Για κάθε μία εκ των 24ωρων υπηρεσιών που εκτελούμε θα πρέπει να δίνονται -2- απαλλαγές και θα πρέπει να πληρώνεται η νυχτερινή εργασία μας ΟΠΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΊΕΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ οι μοναδικοί εργαζόμενοι που δεν πληρώναστε την  νύχτα κ το Σ/Κ.
Πυροσβέστης- Αστυνομικός-Λιμενικός που δουλεύει Σάββατο προς Κυριακή νύχτα 22-06 θα πάρει + 46€ λόγω αργίας και + 22.16€  μεικτά λόγω νύχτας!!

Νοσηλεύτρια που δουλεύει Κυριακή νύχτα θα πάρει + 75% επί του ημερήσιου προσαύξηση !!
Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του στενού πυρήνα του Κράτους, όταν εργάζονται αργίες κλπ., ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΕΠΙΛΠΛΕΟΝ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΜΕΣΑ.....

2. Γιατί δεν δίνεται το δικαίωμα, ιδίως για τους κατατεγεντες μετά το 1993 οι οποιοι θα υπηρετήσουν υποχρεωτικά περί τα 40 έτη,  να αναγνωρίσουμε ως χρόνο συνταξιοδοτικό αυτών των τέκνων μας?
Μήπως εργαζόμαστε σε άλλη Χώρα και το δικαίωμα του Π.Δ 169/2007 δεν αφορά και εμάς τους Έλληνες Πολίτες? Προς τι ο διαχωρισμός από τους υπολοίπους Δημοσίους Υπαλλήλους?
Εύλογα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες ενέργειες.

3. Με  το άρθρο 31 του Νόμου 4440/2016 θεσμοθετήθηκε η άδεια ασθενείας τέκνων στους Δ.Υ..
Θέτο ένα ερώτημα. Γιατί δεν εναρμονίζονται οι Ε.Δ στην Νομοθεσία αυτή?
Τα δικά μας παιδιά δεν αρρωσταίνουν?

4. ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα ωρών ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ είτε λόγω νυχτερινών ασκήσεων, είτε λόγω ΣΥΠΟ, είτε οποιονδήποτε άλλων υποχρεώσεων έχει εκάστη μονάδα-Υπηρεσία.
Παράδειγμα: Την ημέρα που η μονάδα έχει και νυχτερινή άσκηση, θα ΈΠΡΕΠΕ να υπάρχει και αντίστοιχη μείωση ωραρίου σε ώρες την ίδια το πρωί ή την επόμενη.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ οποιοδήποτε άλλος ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ έχει δεχθεί να υπερεργαστει χωρίς να έχει ανταμειφθεί.

Και δεν μιλώ για έκτακες υπηρεσιακές καταστάσεις τύπου σεισμών -πυρκαγιών κλπ. όπου περίτρανα ο Ελληνικός Στρατός έχει αποδείξει ότι βρίσκεται πανταχού παρών!!
Το ανωτέρω προκαλεί μόνο εξουθενώσει του προσωπικού και αναστάτωση της οικογενειακής γαλήνης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ αποτελεί το κάτωθι:

Ημέρα Δευτέρα έχουμε ωράριο εργασίας 07-14:30, την ίδια έχει νυχτερινή 18-22 και ο ίδιος έχει και 24ωρη την επόμενη.
Δηλαδή ο Στρατιωτικός αυτός εργάστηκε, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε -2- ημέρες περί τις 36 από τις 48 ώρες!!!!

Πώς αυτός θα πάει το πρωί της επόμενης με ασφάλεια στην οικογένεια του αν χρειάζεται να οδηγήσει?? Πώς αυτός θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογένειες και εν γένει στις πατρικές του υποχρεώσεις ως προς τα παιδιά αφού θα είναι εξουθενωμένος ??
Πώς θα μπορέσει να επανέλθει ο οργανισμός του για την επόμενη της εργασίας?? Και εν τέλει πως θα αντέξει όλο αυτό όταν ο μέσος όρος ηλικίας, πλέον, των Στρατιωτικών, είναι άνω των 40 ετών??
Όσο δούλευει ένας Δ.Υ άλλος το κάλυψε σε -2-  ημέρες με την διαφορά ότι θα εργαστεί και Πέμπτη κ Παρασκευή ακόμα!!!

Όμως η Πολιτεία φρόντισε να μας δώσει το δικαίωμα να αναγνωρίσουμε - τα ήδη δεδουλευμένα 5 χρόνια-  επί αδράς πληρωμής..........!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί δεν εφαρμόζεται το λεγόμενο 40ωρο και σε μας επιτέλους?
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει η οικονομική ακόμη δυνατότητα στο Κράτος μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΊΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΌΠΟ (χορήγηση 2 απαλλαγών  έπειτα από 24ωρη κλπ). Πράγμα απλό και ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ.

Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι η νέα Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ θα σκύψει με θέρμη στα πρόβλημα τα αυτά αλλά και σε άλλα ακόμη. Προβλήματα που ίσως να μην γνωρίζει προσωπικά ο κ.ΥΕΘΑ αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα επιλύσει άμα την υπάρξη τους μάθει.

Θα παρακαλούσα πολύ οποίος κκ. Βουλευτής διαβάσει τους σοβαρούς αυτούς προβληματισμούς μου, να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Εύλογα ερωτήματα και πολλαπλά προβλήματα συσσωρευμένα που απαιτούν άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους.

Σσ. Οι κ. Συνδικαλιστές θ έπρεπε να είχαν απαιτήσει την λύσει των ανωτέρω χθες.