BREAKING NEWS

[getBreaking results="20" label="recent"]

Ένας Αγανακτισμένος Επαγγελματίας Οπλίτης του Στρατού Ξηράς


Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, μας έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την παρακάτω επιστολή με θέμα τα Εργασιακά προβλήματα Στρατιωτικών, εμείς εδώ στο enoplos.gr δεν σχολιάζουμε, όλα όσα αναφέρει ο στρατιωτικός, αφήνουμε την δική σας κρίση για σχολιασμό.

Δεν αντέχουμε άλλο:

1. Να υπηρετούμε τα μισά χρόνια της Υπηρεσιακής μας ζωής σε ΜΙΑ φρουρά μη επιθυμίας μας.

2. Να δουλεύουμε  μιάμιση φορά περισσότερες εργατοώρες από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ  άλλο εργαζόμενο, ΑΠΛΉΡΩΤΟΙ.

3. Να εργαζόμαστε Σ/Κ, επίσημες αργίες, νυχτερινές, 24ωρες, με κομμένες απαλλαγές δηλαδή 32 συνεχόμενες ώρες, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.

4. Να βγαίνουν συνέχεια κατηγορίες οξέων κοινωνικών προβλημάτων και να μένουμε στο τέλος σε πάρα πολλές μονάδες από 20 άτομα  υπαξιωματικοί να εκτελούμε όλα τα αναγραφόμενα στην ανωτέρω παράγραφο κάτω από τους μισούς.

Και δω θέλω να  θέσω κάποιους προβληματισμούς μου σχετικά με την υπερεργασία μας και τα οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τους συναδέλφους που ανήκουν σε κατηγορία οξέων προβλημάτων.
Το ΓΕΣ ορθά δίνει σαν ανταπόδοση για τις επιπλέον εργατοώρες στο προσωπικό κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τα λεγόμενα εορταστικά γκρουπ, τα οποία ΚΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ και ως άνω Στρατιωτικοί.

Όπου αν υπολογίσουμε για αυτούς 40 ημέρες κάθε χρόνο άδεια + 30 ειδική άδεια + 20 εορταστική μιλάμε για 100++ άδειες τον χρόνο. Πλην αργίες που δεν δουλεύουν, πλην ΣΚ δεν μένει τίποτα για εργασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μονάδα στην Βορ Ελλάδα που λειτουργεί ως ΣΥΠΟ και άνω  του 60%  των Υπαξιωματικων ανήκει σε ειδική κατηγορία που δεν εκτελεί 24ωρες.
Είναι δυνατόν σε μονάδες εκστρατείας να υπάρχουν τόσες ειδικές κατηγορίες ??

5. Με μας τους υπόλοιπους που τραβάμε κουπί και εκτελούμε με σκυμμένο κεφάλι  θα μας σκεφτεί κανένας? Πώς είναι δυνατόν να ΑΜΟΙΒΟΜΑΣΤΕ όλοι το ίδιο? Ποιο είναι το κίνητρο για μας?

6. Δώστε και σε μας επιτέλους 2 απαλλαγές μετά από 24ωρη  καθημερινής και 3 έπειτα από Αργία. Πληρώστε επιτέλους τα νυχτερινά όπως τα λοιπά Σώματα Ασφάλειας. Πληρώστε επιτέλους αξιοπρεπώς τις Αργίες όπως τα Σώματα Ασφάλειας 46€ και όχι κάτι ψιλά με 8,8€.

7. Δώστε μας επιτέλους κίνητρα να υπηρετούμε στην παραμεθόριο: επιδότηση ενοικίου, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας μας, επιπλέον ημέρες άδειας.

8. Ένας επιτέλους να ανακόψει αυτήν την πορεία του Στρατού σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες. Πώς θα μπορέσω να μετατεθω εγώ σε μονάδα του εσωτερικού όταν υπερκαλύπτονται με επιμέλειες, εικονικά διαζύγια με την επιμέλεια λέει στον Άντρα (μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβάλλεται).

Η λύση είναι μια, οι μεταθέσεις αυτών να γίνονται μόνο σε επιτελικές θέσεις στρατηγείων, λέσχες κλπ.
Δεν ζητάμε εμείς οι "λοιποί'' πράγματα εξωπραγματικά, τα αυτονόητα ζητάμε, έχουμε και μεις οικογένειες και υποχρεώσεις έναντι αυτών και η υπερεργασία είναι καλοδεχούμενοι ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (πληρωμή νυχτερινών κλπ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ (ανάλογες απαλλαγές κλπ), ώστε να καταλάβουμε επιτέλους ότι μας υπολογίζουν και μας.

Μόνο στο Στρατό κύριοι ισχύει η απαλλαγή από 24ωρες για επιμέλεια λέει μάνα ή πατέρα που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα. Ούτε στην Πυροσβεστική, που κάνουν και αυτοί 24ωρες, ούτε ΠΟΥΘΕΝΆ. Ούτε στα νοσοκομεία που κάνουν νύχτες, ούτε στην Ελληνική Αστυνομία που κάνουν και κει νυχτερινά ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ.

Του αλλουνού ο πατέρας δεν ακούει λέει έχει 67% και δεν κάνει 24ωρες τις οποίες επιβαρύνομαι εγώ και εν τέλει Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΥΝΑΊΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΆ ΑΦΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

Λογικό και επόμενο όταν ο ηλικιωμένος είναι άνω των 70 ετών να χει και κάποια προβλήματα υγείας.
Και στην τελική ας πάρει μια γυναίκα σπίτι να φροντίζει τον/την ηλικιωμένη ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ 24ΩΡΗ όπου πλέον θα πρέπει να επιβαρύνομαι και να  πληρώνω παραπάνω αφού εδώ και λίγους μήνες αυξήθηκαν οι 24ωρες λόγω πολλών συναδέλφων με οξέα προβλήματα.
Ελπίζω να αλλάξει όλο αυτό για τι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στις μονάδες.

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Δεν αναφέρομαι φυσικά για ΑΜΕΑ ΤΕΚΝΑ Ή ΣΎΖΥΓΌ εκεί να χουν όλα τα καλά. ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Οι λοιποί εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

ΥΓ. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες για την άδικη και άνιση μεταχείριση αλλά τι νόημα θα έχει!!

Ένας αγανακτισμένος ΕΠ.ΟΠ........
Πραγματικά ας ασχοληθεί κάποιος με αυτούς που βάζουν 'πλάτη' τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.