«Βόμβα» σεισμολόγου: «Πέρασε ο κίνδυνος, αλλά στο μέλλον θα έχουμε μεγάλους σεισμούς»


«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε χαμηλά μεγέθη σεισμών αν και η στατιστική λέει ότι κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον ένα σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ ή και μεγαλύτερο. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα έχουμε και στο μέλλον μεγάλους σεισμούς».

Τα παραπάνω τονίζει ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο CNN Greece, με αφορμή τον σεισμό μεγέθους 6,1 Ρίχερ που «χτύπησε» μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Η περιοχή της δυτικής Κρήτης είναι δραστήρια σεισμικά και έχει δώσει πολλούς σεισμούς συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος και υποστηρίζει ότι δεν συνδέονται κατ’ ανάγκη οι σεισμοί της Αλβανίας και της δυτικής Κρήτης.

O κ. Παπαδόπουλος τόνισε ακόμα ότι οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους, όπως ο πρόσφατος δυτικά της Κρήτης που έγινε αισθητός και στην Αττική, δεν έχουν μετασεισμούς.

«Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός και ότι ο κίνδυνος πέρασε από τη συγκεκριμένη εστία», τόνισε ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος.