«Εδώ ο κόσμος καίγεται» και το ΓΕΣ ψάχνει 1,4 εκατ. € ευρώ για κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα για τους αλλοδαπούς!


Με την Τουρκία εκτός ελέγχου, τις ΕΔ να αδυνατούν να καλύψουν έστω και τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα, τις εξοπλιστικές  δαπάνες να είναι ανύπαρκτες και με τον Στρατό και τις ΕΔ συνολικά να αντιμετωπίζουν τεράστιο, σχεδόν ανεπίλυτο πρόβλημα επάνδρωσης, το ΓΕΣ ασχολείται με κρεβάτια, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα, για αλλοδαπούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα, χωρίς να την υπολογίζουν καν θεωρώντας την ως μη-χώρα.

Με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημητρίου Μπονώρα προς την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού ζητείται η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την σύναψη προμήθειας 5.000 κρεβατιών και 5.000 στρωμάτων.

Ως αιτιολογικό παρατίθεται το γνωστό κλισέ της κάλυψης των αυξημένων «ροών» (sic), δηλαδή παραβίασης των συνόρων είτε χερσαίων είτε θαλάσσιων από αλλοδαπούς μουσουλμανικού θρησκεύματος, της «αποσυμφόρησης» των νήσων και της αντίστοιχης συμφόρησης των «δομών» στην ενδοχώρα, την οποία στο τέλος θα την καταντήσουν ένα απέραντο ΚΕΠΑ.

Η εντολή δόθηκε ύστερα από το αίτημα της «Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής» (ναι υπάρχει και τέτοια)  περί άμεσης και επιτακτικής προμήθειας «στο πλαίσιο ικανοποίησης των αναγκών των διαμενόντων στις "δομές φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών" της ηπειρωτικής χώρας, όπως αυτή εδώ και λόγω των αυξημένων σχετικών ροών», κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων ώστε να αποκτηθούν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ επικαλείται στην απόφασή του την ύπαρξη «απρόβλεπτης περίστασης καθώς λόγω της αύξησης προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών», (για το ΓΕΣ η αύξηση αυτή είναι κάτι σαν τον καιρό, δηλαδή απλά συμβαίνει, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα!)  οι οποίες, όπως σημειώνει, «υπερβαίνουν κατά πολύ τις αντίστοιχες των δύο προηγούμενων ετών, δημιουργείται η αδήριτη ανάγκη αποσυμφόρησης των ΚΥΤ και άμεσης μεταφοράς ευάλωτων κυρίως ομάδων προσφύγων μεταναστών στην ενδοχώρα».

Μάλιστα, αναφέρει αριθμητικά δεδομένα, που αποτυπώνουν την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου.

Και ακολουθεί η γνωστή παράθεση στοιχείων περί χωρητικότητας και υφιστάμενου πληθυσμού, που βλέπουμε κάθε εβδομάδα στις ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα την 25 Νοεμβρίου: “α) Στο ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ, με χωρητικότητα 5.000, φιλοξενούνται 16.139, β) Στο ΚΥΤ ΧΙΟΥ, με χωρητικότητα 1.134, φιλοξενούνται 5.637, γ) Στο ΚΥΤ ΣΑΜΟΥ, με χωρητικότητα 700, φιλοξενούνται 6.935, δ)Στο ΚΥΤ ΚΩ, με χωρητικότητα 900, φιλοξενούνται 3.940, ε) Στο ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ, με χωρητικότητα 900, φιλοξενούνται 2.428.

Εκτός της προμήθειας των 5.000 κρεβατιών και στρωμάτων, συνολικής δαπάνης 861.800 ευρώ, με τις ίδιες άμεσες διαδικασίες και με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ, θα υλοποιηθεί και η προμήθεια 15.000 κλινοσκεπασμάτων, 5.000 μαξιλαριών, 5.000 μαξιλαροθηκών και 5.000 υπνόσακων.

Η σχετική δαπάνη ανέρχεται σε 558.000 ευρώ ενώ όλα τα παραπάνω είδη θα παραδοθούν εντός μηνός στο 2ο Τάγμα Υλικού, στο στρατόπεδο “ΜΑΧΑΙΡΑ” στον Αυλώνα.

Κατά τα άλλα αυτή η Ελλάδα και αυτός ο Στρατός είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και νότια της Κρήτης, τη στιγμή που αδυνατούν και κυριότερα αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο:

Να διαφυλάξουν  τα ίδια μας τα σύνορα από τους αλλοδαπούς που εισβάλλουν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, όπως ότι για παράδειγμα μπορεί και να μπαίνουν σε μια άλλη χώρα παράνομα.


ΠΗΓΗ