Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη τους πρώτους 300 μισθοφόρους Σύριους τζιχαντιστές για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Σαράτζ, όπως σας έχει ενημερώσει αποκλειστικά και το TRIBUNE.

Σύμφωνα με το SOHR, την ίδια ώρα σε στρατόπεδα στην Τουρκία εκπαιδεύονται άλλοι 900 με 1000 τρομοκράτες, που θα αποσταλούν και αυτοί με τη σειρά τους στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, η Άγκυρα προσφέρει μισθούς στους τζιχαντιστές που κυμαίνονται από 2.000 ως 2.500 δολάρια για τρίμηνο ή εξάμηνο συμβόλαιο, για να πολεμήσουν για λογαριασμό του Σαράτζ.

Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι απολαβές.

Ένας αριθμός των τρομοκρατών που στάλθηκαν στη Λιβύη είναι πρώην μέλη του Κινήματος Χαζμ, πριν αυτό διαλυθεί πριν μερικά χρόνια και αυτοί ενταχθούν σε άλλες ομάδες που εδρεύουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας.

Το SOHR έχει στην κατοχή του ηχογραφημένες συνομιλίες αυτών των ανδρών, που συζητούσαν για την αναχώρηση τους από το τουρκοκρατούμενο Αφρίν της Συρίας με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.

Επίσης, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι σε διάφορα σημεία όπου δρούσαν οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα τζιχαντιστές, αποχώρησαν και αντικαταστάθηκαν από τουρκικά στρατεύματα.

Πληροφορίες που έχει στην κατοχή το SOHR, θέλουν τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία παραστρατιωτικές ομάδες, να έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης στο Αφρίν, για να συγκεντρώσουν τρομοκράτες για τη Λιβύη.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ακόμα ότι ήδη οι μισθοφόροι της Άγκυρας μετράνε απώλειες στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

ΠΗΓΗ