Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα-Πάτρα – «Βρέχει» μολότοφ κατά των ΜΑΤ – Τραυματίστηκε μία γυναίκα & ένας αστυνομικός


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια όπου μετά από την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Η αστυνομία προκειμένου να μην επεκταθεί η κατάσταση με τις φωτιές έκανε χρήση χημικών στα Εξάρχεια. Σε ρίψη μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά. Ένταση και φωτιά σημειώθηκαν, ακόμη, στην όδο Μαυρομιχάλη.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Τραυματίστηκε μία γυναίκα και ένας αστυνομικός
Στο ύψος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Κορίνθου βρίσκεται αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της πορείας που πραγματοποιείται από 600 και πλέον άτομα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .
Μερίδα των διαδηλωτών έχει φορέσει κράνη εν άλλοι κρατάνε πέτρες και κοντάρια και άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έπεσαν τουλάχιστον 40 μολότοφ.

Αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές στο δρόμο και πήρε φωτιά το μπατζάκι του. Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό.



ΠΗΓΗ