Οι μπαχαλάκηδες ετοιμάζονται να κάνουν «γιορτές» στην Αθήνα! Αυξάνονται οι περιπολίες – Στη μάχη και αστυνομικοί με πολιτικά


Έκαψαν και πάλι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια

Μερικές ώρες άντεξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια, το οποίο στήθηκε για δεύτερη φορά από τον Δήμο Αθηναίων το πρωί της Παρασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι είχαν κάψει και το πρώτο δέντρο που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων το πρωί της Τετάρτης. Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων αντικατέστησαν το πρωί το καμμένο έλατο, ενώ προχώρησαν ταυτόχρονα σε παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία..
Το σπάσιμο καταστημάτων αλλά και ΑΤΜ στην Μητροπόλεως είναι εικόνα που βλέπαμε συχνά κατά το παρελθόν, ενώ αξιωματικοί της αστυνομίας εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους πως ενδεχομένως να δούμε και άλλες τέτοιες εικόνες το προσεχές διάστημα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές για αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της πόλης ακόμη και με… παρατηρητές αστυνομικούς με πολιτικά που μπορεί να «πέσουν» πάνω σε μια καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών και να ενημερώσουν άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ή ακόμη και να προβούν σε άμεσες συλλήψεις.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός πως η ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι Πάνθηρες δεν περιπολούν τη νύχτα με αποτέλεσμα να μένουν ενεργές μόνο η ομάδα ΔΙΑΣ και Ζήτα, η Άμεση Δράση, αλλά και οι «αργοκίνητες» υπηρεσίας της υποδιεύθυνσης αποκατάστασης τάξης (ΜΑΤ) αλλά και της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης. Οι τελευταίες δυο φυσικά μάχιμες υπηρεσίες δεν έχουν «καταδιωκτικό» ρόλο αλλά μόνο καταστατικό.

ΠΗΓΗ