Έβρος: Στρατιωτικά ελικόπτερα Χιούι “σαρώνουν” την περιοχή για ν’ αποτραπεί είσοδος αλλοδαπών


Τέσσερα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού,τύπου UH-1H που είναι περισσότερο γνωστά ως Χιούι, “σαρώνουν” τις τελευταίες ημέρες την παρέβρια περιοχή, με στόχο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην είσοδο μεταναστών.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είναι δύο στην 16η Μεραρχία Πεζικού με έδρα το Διδυμότειχο και καλύπτουν την περιοχή του βορείου Έβρου, από τις Καστανιές ως και μετά το Διδυμότειχο και άλλα δύο στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, καλύπτοντας την περιοχή από το Σουφλί μέχρι και το Δέλτα του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τα πληρώματα τους είναι μικτά και αποτελούνται από στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Αυτοί παρακολουθούν από αέρος τις πιθανές ροές μεταναστών και τις κινήσεις των διακινητών, ενημερώνοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Όπως ανέφερε προχθές το Evros-news.gr, πραγματοποιούνται ήδη μικτές περιπολίες από τον στρατό και την αστυνομία κατά μήκος του ποταμού Έβρου, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα, σε σημεία που θεωρούνται και είναι… περάσματα μεταναστών και από εκεί τους στέλνουν οι διακινητές απ’ την Τουρκία στην ελληνική όχθη. Αυτά άλλωστε επιθεώρησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη και παρουσία του στον Έβρο, που μάλιστα ήταν και ολονύκτια το βράδυ της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για την φύλαξη των συνόρων Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τα ελικόπτερα Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, μαζί με τις θερμικές και απλές κάμερες που επίσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο, πιστεύουν στην Κυβέρνηση πως θα φέρουν πολύ μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών, όσο και αν ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της ένταξης και των προκλήσεων του, μπορεί να… ανοίξει και άλλο την “στρόφιγγα” των αφίξεων από την τουρκική πλευρά.

ΠΗΓΗ